torna

Detall de la notícia

Imatge 4450290

Ciber Consum, nou personatge de consum responsable, que ofereix consells per poder combatre la COVID-19 en els col·legis

770 alumnes de primària i secundària de les Illes Balears han participat en la quinzena edició del concurs escolar de consum responsable Consumópolis, organitzat des de fa 10 anys pel Ministeri de Consum juntament amb les comunitats autònomes.

L’objectiu del concurs és fomentar la participació dels centres educatius, involucrant el professorat i els alumnes en activitats relacionades amb l’educació del consum responsable, conscient, crític i solidari.

Enguany el lema de Consumópolis 15 era «Les petites accions poden canviar el món, com ho faries tu?». Els alumnes havien de treballar en dues fases: la primera, fent un recorregut per la ciutat de Consumópolis, i, la segona, creant un còmic amb consells de consum responsable. Aquesta segona etapa es va suspendre a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Davant aquest fet, el grup de treball integrat per les comunitats autònomes i el Ministeri de Consum va acordar l’acabament de la quinzena edició de Consumópolis i instà que cada comunitat valoràs la millor opció tenint en compte el treball realitzat de cada fase.

En aquest sentit, la Direcció General de Consum va considerar fer un reconeixement excepcional als cinc equips de cadascun dels nivells de participació que varen obtenir la millor puntuació en la fase 1.

Per a això, el dibuixant Álex Fito ha creat un nou heroi de còmic anomenat Ciber Consum, que ofereix consells per guanyar la batalla a la COVID-19. «Crear Ciber Consum ha estat una oportunitat gràfica excel·lent per explicar als estudiants la cura que han de tenir en el col·legi per protegir-se del virus», explica el dibuixant.
 
Consum ha enviat els diplomes que acrediten la participació en el concurs als col·legis juntament amb els materials creats per a aquesta ocasió: adhesius, punts de llibre i una xarranca. Els col·legis han col·locat els adhesius en portes, banys, passadissos, etc. Zones de pas perquè els alumnes puguin jugar i llegir els consells. Les imatges es poden veure a continuació d'aquesta notícia.

Amb aquest reconeixement, la Direcció General de Consum valora la participació i el compromís dels alumnes, que a causa de la situació actual no han pogut rebre els premis habituals de Consumópolis.

Centres més participatius
Aquest any s’hi varen inscriure 770 alumnes a Mallorca, Menorca i Eivissa, que varen conformar 154 equips amb cinc integrants cadascun. La participació està organitzada en tres nivells: nivell 1, per als alumnes de 5è i 6è de primària; nivell 2, per als alumnes de 1r i 2n d’ESO, i nivell 3, per als alumnes de 3r i 4t d’ESO.

La primera fase la van finalitzar 245  alumnes de Mallorca i Eivissa amb 49 equips, en els tres nivells de participació. Els equips que han obtingut el reconeixement són els següents:

  • CEIP Inspector Joan Capó de Felanitx
  • Col·legi Sant Josep Obrer II de Palma
  • IES Quartó del Rei d’Eivissa
  • IES Santa Maria d’Eivissa
  • IES Isidor Macabich d’Eivissa

 
Cal destacar que el CEIP Punta de n'Amer de sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) ha rebut un reconeixement per la seva participació excepcional en el concurs Consumópolis.

Propera edició Consumópolis 16
En aquest moment, s’estan elaborant les bases del proper concurs de consum responsable Consumópolis 16, que tindrà per lema «Cuida el teu planeta amb un consum + responsable. T’atreveixes?

Per facilitar la participació en el concurs tant a l’alumnat com al professorat, i davant la situació de pandèmia que vivim, la Direcció General de Consum del Ministeri de Consum i les ciutats i comunitats autònomes organitzadores del concurs treballen per adaptar el recorregut per la ciutat de Consumópolis i les proves al moment actual.

El període d’inscripció dels equips es podrà fer entre l’1 de febrer de 2021 i el 21 de maig de 2021, ambdós inclosos. Seguirem informant de la convocatòria a través de la pàgina web de la Direcció General de Consum https://www.caib.es/sites/consumidor/ca/concurs_escolar/