torna

Detall de la notícia

Imatge 4449158

Armengol i Santiago visiten les instal·lacions del Banc d'Aliments de Mallorca per donar suport a la seva tasca davant les conseqüències econòmiques de la COVID-19

L’entitat comença avui la campanya anual de recollida d’aliments que s’allargarà fins diumenge 22

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, han visitat avui les instal·lacions del Banc d'Aliments de Mallorca per conèixer les actuacions que duu a terme l'entitat per donar resposta a les noves necessitats derivades dels efectes de la pandèmia. Raimundo Montis, president del Banc d'Aliments de Mallorca, i Genoveva Fontenla, tresorera de l'entitat, han acompanyat la presidenta i la consellera durant la visita.

La presidenta ha agraït la feina que Banc d'Aliments de Mallorca i els seus voluntaris han fet durant  els pitjors moments de la pandèmia i ha confirmat el compromís del Govern en la lluita contra la pobresa. Armegol ha explicat que en els darrers cinc anys les polítiques públiques contra la pobresa, com la Renda Social Garantida o el suport continuat a les entitats que treballen amb les persones més desfavorides, «han permès reduir significativament les xifres de la pobresa a les nostres illes, però la crisi econòmica fa preveure que durant l'hivern s'incrementaran les necessitats socials».

En aquest sentit, ha afegit que «paral·lelament a l'augment de les demandes socials, també s'ha incrementat el compromís i l'aportació del Govern, com en el cas dels ajuts extraordinaris per a entitats que reparteixen aliments amb un import de 280,000 €».

Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports, ha explicat que s'ha posat en marxa una xarxa unificada d'entitats que reparteixen aliments per assegurar la màxima eficiència «perquè preveim que la distribució d'aliments serà essencial aquest hivern per poder donar resposta a les necessitats més bàsiques dels ciutadans».

Armengol també ha avançat que el projecte de pressuposts de la Comunitat aprovat pel Govern preveu un increment de 28,5 milions per a polítiques socials «per poder atendre les necessitats urgents que tendran alguns ciutadans afectats per la crisi econòmica».

El Banc d'Aliments de Mallorca, conjuntament amb la resta de banc d'aliments d'Espanya associats a la Federació Espanyola de Bancs d'aliments, ha començat aquest dilluns la campanya de recollida d'aliments. Enguany, el Gran Recapte d'Aliments, a causa de la pandèmia, serà només virtual, bé a través de les caixes dels supermercats o a través de la web de la fundació.

La presidenta ha aprofitat la visita per animar els ciutadans a col·laborar en la campanya.