torna

Detall de la notícia

Imatge 4445273

Afers Socials i Esports convoca ajuts per als clubs esportius que participen en competicions de categoria estatal per valor d'1.540.000 euros

 

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, ha obert la convocatòria pels ajuts als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions de categoria estatal durant la temporada 2020-2021.

El pressupost d’aquesta convocatòria s’ha incrementat en un 18,46 %, atès que ha passat de ser d’1.3000.000 € el 2020 a 1.540.000 € el 2021. Cal tenir en compte que el 2015 aquests ajuts tenien un pressupost de 600.000 €, fet que suposa un augment de més del 150 %.

La finalitat és donar suport als clubs esportius de les Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions oficials de categoria estatal dels diferents calendaris federatius.

Per els ajuts per a despeses d’inscripció a la competició estatal: el darrer dia per presentar les sol·licituds és dia 23 de novembre de 2020 (inclòs).

Finalment, els ajuts per a despeses relatives als trasllats a la península, Illes Canàries, Ceuta i Melilla i manutenció dels esportistes i de l’equip tècnic, entrenaments i despeses i taxes a federacions esportives d’arbitratges, llicències i mutualitats dels esportistes i tècnics: el termini per presentar les sol·licituds comença dia 2 de gener de 2021 i acaba dia 17 d’agost de 2021 (inclòs).

Despeses subvencionables

Entre les despeses subvencionables hi ha els desplaçaments i manutenció, els entrenaments oficials per a les competicions, les despeses federatives i la inscripció.

Destacar que aquesta convocatòria a més de subvencionar els desplaçaments al play-off pel títol o ascens, també es podran fer sol·licituds per desplaçar-se a lligues internacionals. 

Publicació anticipada

Cal tenir en compte que aquesta convocatoria, amb pressupost del 2021, es publica anticipadament, per tal de fer-la coincidir al màxim amb la temporada esportiva, cosa que facilita molt la seva gestió i s'avança en els pagaments. A més, el sistema de mòduls també agilita el procés; ara és molt més àgil pel que fa a la concessió i la justificació.

Esport femení

Cal recordar, a més, que les equips d’esport femení que participen en competicions estatals i que patrocinen les Illes Balears també tenen una altra convocatòria d’ajuts extra compatible amb aquesta. Aquesta és una de les mesures de foment de l’esport femení que potencia el Govern de les Illes Balears.

Més informació en aquest link.