torna

Detall de la notícia

Imatge 4440151

El treball conjunt entre el Govern de les Illes Balears i l'Estat permet l'arribada de 100 milions per a la recuperació del turisme de Balears

Els pressupostos del Govern per a 2021 ja recullen un primer desemborsament de 20 milions d'euros i la resta arribarà en 2021 i 2022

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, i fruit del treball conjunt desenvolupat en les últimes setmanes amb el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, ha aconseguit que el Govern central destini 100 milions d'euros per al sector turístic de les Illes Balears en els pròxims tres anys, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El conseller Iago Negueruela ha detallat en roda de premsa que els primers 20 milions d'euros d'aquests 100 anunciats avui estan ja pressupostats per a 2021 en els comptes de l'Estat, per la qual cosa arribaran l'any que ve i les Illes Balears ja poden “començar a treballar en els projectes que es finançaran a càrrec a aquests fons”.

En aquest sentit, Negueruela ha reconegut el treball intens que en les últimes setmanes s'ha desenvolupat amb el ministeri dirigit per Reyes Maroto per a aconseguir que les Illes Balears poguessin accedir a aquests fons. “El Govern d'Espanya ha atès aquesta necessitat i suposa sens dubte una gran notícia després de setmanes de treball”, ha apuntat el conseller.

Al marge d'aquesta quantitat, Negueruela ha anunciat que Balears també optarà a aconseguir més fons amb els quals fer costat al sector turístic davant la difícil situació provocada per la pandèmia de la COVID-19. D'aquesta manera, a més d'aquests 100 milions que arribaran de manera directa, 20 milions en els pressupostos estatals de 2021 i la resta en 2022 i 2023, Balears també concorrerà a les futures convocatòries en les quals també es repartirà més diners, sumant així més ajudes per a un dels sectors més perjudicats per la situació actual.

Tant les federacions empresarials com els agents socials han estat informats en tot moment de les converses sobre l'arribada d'aquests fons i a partir d'ara, tal com ha detallat el conseller, prosseguiran els contactes entre totes les parts per a treballar en els projectes que finalment seran finançats amb aquests 100 milions d'euros. Paral·lelament, es continuarà treballant en la preparació de les convocatòries generals a les quals optaran totes les comunitats autònomes, amb l'objectiu que Balears pugui aconseguir més recursos.

L'objectiu és abordar les conseqüències de la caiguda del turisme i, a més, promoure les grans transformacions pendents del model turístic balear per a aprofundir en la seva sostenibilitat.

D'aquesta manera, amb aquestes inversions, s'apostarà per la modernització de les infraestructures, la diversificació, la inversió en economia verda, eficiència energètica i la formació com a palanques de desenvolupament social i econòmic a les Illes Balears, una de les comunitats autònomes més afectades per la pandèmia.