torna

Detall de la notícia

Imatge 4435132

La convocatòria per presentar candidatures a les distincions Cornelius Atticus 2020 està oberta fins dia 26 de novembre

La cerimònia d'entrega dels guardons dependrà de l'evolució de la pandèmia

La conselleria d’Afers Socials i Esports, a proposta de la direcció general d’Esports, ha obert la convocatòria per concedir les distincions Cornelius Atticus 2020 en categoria masculina i en categoria femenina per a les persones que han dedicat la seva vida a la pràctica o a la promoció de l’esport en l'àmbit de les Illes Balears.

Poden presentar candidatures els consells insulars (o els organismes autònoms que en depenen que tenguin la competència en matèria esportiva), les federacions esportives, els ajuntaments, els clubs i les entitats esportives reconeguts i registrats degudament.

El termini per presentar les candidatures és el proper 26 de novembre.

Posteriorment la Conselleria d'Afers Socials i Esports també serà l'encarregada de constituir un jurat que es reunirà per estudiar les candidatures i elaborar l'acte que es transmetrà al Consell de Govern per a la seva aprovació.

Cerimònia d'entrega

Cal tenir en compte que la cerimònia d’entrega de les distincions Cornelius Atticus 2019 a Isabel Aguilar Llull i a Mateu Cañellas Roca, a títol pòstum, que estava prevista pel passat mes de març, encara no s’ha pogut celebrar per mor de la pandèmia COVID-19. També dependrà de l’evolució de la pandèmia que es pugui celebrar la cerimònia d’entrega del Cornelius Atticus 2020.

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits els candidats han d’haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tengut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport. A més, llevat d’excepcions, han d’haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu dins l’àmbit balear o des de l’esport balear contribuint a l’evolució esportiva de la Comunitat Autònoma.

Cal recordar que el premi Corlius Atticus s’atorga des de l’any 1996 i que des de 2017 també s’estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933. En l’acte institucional, es fa entrega d’un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.