torna

Detall de la notícia

Imatge 4433282

Vint candidatures concorren als Premis autonòmics del Voluntariat IB 2020

La segona edició dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020 ja té candidats als reconeixements, mencions i premis que atorga. Aquesta setmana s’ha tancat la recepció de candidatures i aquest 2020 hi ha vint candidatures que concorren als guardons que convoca la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització a través de la Direcció General de Participació i Voluntariat, adscrita a la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern.

L’objectiu d’aquests Premis és donar suport i reconeixement públic a l’acció de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears. I es concreten en diferents modalitats.

D’una banda, els Premis autonòmics de Voluntariat —un per cada illa—, als quals s’han presentat deu candidatures en aquesta segona edició. Uns premis que aquest 2020 creixen amb una nova modalitat amb la creació d’un Premi d’Organització Veïnal, al qual concorren projectes desenvolupats als municipis d’Inca, Pollença i Artà, que han posat en marxa actuacions de col·laboració ciutadana coordinades des dels ajuntaments i dirigides al teixit social del seu municipi amb l’objectiu d’erradicar o disminuir mancances socials i/o sanitàries.

Cada un d’ells està dotat amb 3.000 euros i s’atorguen a entitats de voluntariat que estiguin executant o hagin desenvolupat un programa de voluntariat en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears els darrers 2 anys.

Es mantenen, per segon any consecutiu, les mencions i reconeixements a entitats del voluntariat i també a dues persones voluntàries per la seva trajectòria personal i la seva participació activa i compromesa en el desenvolupament de programes de voluntariat dins les entitats de les Illes Balears. Enguany concorren 5 propostes per a les mencions a entitats         —Associació de voluntaris d’Eivissa, Escoltes de Menorca, GEA, la Caixa, Protectora d’animals de Ciutadella—, fruit d’un procés de participació obert a la ciutadania, que ha fet arribar argumentaris relacionats amb aquestes candidatures a la Direcció General de Participació i Voluntariat, i que es poden consultar en l’enllaç següent: http://www.caib.es/sites/participacio/ca/argumentari_mencions_2020/.

També s’analitzaran les dues propostes rebudes per a reconeixements a trajectòries personals dins el món del voluntariat de les Illes Balears, concretament, les de Biel Janer Riudavets  (http://www.caib.es/sites/participacio/ca/argumentari_reconeixements_mascula_2020/) i Manuela de la Vega Llompart  (http://www.caib.es/sites/participacio/ca/argumentari_reconeixement_femena_2020/).

Està previst que la comissió i el jurat avaluadors es reuneixin el pròxim 13 de novembre per decidir les candidatures guanyadores d’aquesta segona edició dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020.