torna

Detall de la notícia

Imatge 4418811

L'IBDONA condemna l'últim assassinat masclista ocorregut a les Illes Balears amb una concentració i un minut de silenci

El personal de l'Institut Balear de la Dona, juntament amb veïnes i veïns de la zona on es troba situada la seu de l'IBDONA, ha dut a terme avui matí una concentració i un minut de silenci per mostrar el seu rebuig per l'últim assassinat masclista ocorregut en les Illes Balears, que va provocar la mort d'Habibe Ismail Emin, una dona de 37 anys, dijous passat, dia 15 d'octubre a Peguera (Calvià).

La directora de l'IBDONA, Maria Duran, ha agraït a les veïnes i veïns la seva participació en l'acte. Duran ha denunciat que en l'Estat espanyol "el masclisme ha matat més que el terrorisme" i ha recordat que, des de l'any 2003 i segons les xifres oficials, 1.070 dones han mort en l'Estat espanyol a mans de les seves parelles o ex-parelles.

Habibe és la segona dona que mor aquest any a les Illes Balears, assassinada per la seva parella o ex-parella i amb ella són 37 les dones mortes en la nostra comunitat autònoma per aquesta causa des de 2003, any en què es va iniciar el recompte oficial de les morts per violència masclista. El Govern de les Illes Balears es personarà com a acusació particular en aquest cas, ja que així ho fa en tots els casos de mort o lesions greus de caire masclista des de l'any 2008.

Les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn poden contactar amb el servei 24 hores de l'Institut Balear de la Dona a través del telèfon 971 17 89 89 o via Whatsapp al 639 837 476. També està disponible el telèfon d'atenció a les víctimes 016 i, en cas d'urgència, el 112.