torna

Detall de la notícia

Imatge 4416944

El curs 2020/21 comptarà amb 1680 places més que el curs passat amb la incorporació de 690 places d'oferta extraordinària

\ L’oferta extraordinària s’ha fet sobre les llistes d’espera amb més demanda i sobre els cicles amb més inserció laboral 

\ També creixen els nous grups que arriben a un total de 36 per al curs 2020/21 amb els 27 nous de l’oferta extraordinària

\ 17 docents més de Formació Professional que s’afegeixen als 65 nous d’inici de curs fins arribar a un total de 82 docents nous

\ 540 de les noves places són a distància a través de l‘IEDIB, en la seva majoria per a nova oferta modular 

 

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha presentat avui la nova oferta extraordinària de places de Formació Professional per a l’actual curs 2020/21.

A finals de setembre es presentava el nou curs de Formació Professional anunciant que es feia un important increment de l’oferta de places amb 27 cicles nous, 65 docents més i 990 places noves en relació amb el curs anterior. També es destacava el notable increment del nombre de sol·licituds fins a arribar a les 17 mil (5 mil més que el curs passat). Els estudiants matriculats a FP a l’inici de curs era de gairebé 15 mil alumnes, 3 mil més que el curs anterior.

A la darrera Conferència Sectorial d’Educació es va demanar des de Balears la possibilitat d’incrementar el nombre de places d’FP a les Illes per tal d’atendre la gran demanda de places experimentada aquest curs en el període extraordinari de matrícula que actualment està obert fins a dia 30 d’octubre.

A ran d’aquesta petició s’ha pogut ampliar l’oferta extraordinària en 690 places que s’afegeixen a les 990 anunciades a l’inici de curs i així, finalment. el nou curs 2020/21 comptarà amb un total de 1.680 places noves. Aquesta oferta s’ha realitzat sobre les llistes d’espera amb més demanda i sobre les cicles amb millor inserció laboral.

A més, s’incrementa la dotació destinada a Formació Professional en 889.987,67€. Aquest increment s’afegeix a la inversió que arriba a Balears a través del Programa de Cooperació Territorial Extraordinari impulsat des del Ministeri d’Educació i Formació Professional. A través d’aquest programa, Balears podrà invertir un total de 10.722.935,99 euros, als que s’afegeixen els 889.987,67€ de l’oferta extraordinària, arribant a un total d’11.662.923,67€ per crear noves places d’FP, acreditar competències professionals, la formació del professorat, l’emprenedoria i la conversió d’aules en espais de tecnologia aplicada. Aquesta iniciativa s’ha integrat dins el Pla Integral de Formació Professional que impulsa el Govern de les Illes Balears.

Convé destacar l’oferta modular. De les 690 places, 150 són presencials i 540 són a distància, i d’aquestes, 120 són de grup complet i 420 d’oferta modular. L’oferta modular va adreçada a persones que ja tenen certificats de professionalitat realitzats o tenen acreditada la seva competència professional mitjançant l’IQPIB però els falten alguns mòduls formatius per tal de poder tenir la titulació oficial completa. Aquesta oferta, en un temps com els que vivim, i especialment a Balears, es considera essencial per tal d’afavorir el retorn de treballadors a un itinerari formatiu i la millora i increment de nombre de titulats de grau mitjà i superior.

Així, s’ha crescut en cicles formatius de les famílies de Sanitat, en particular Cures auxiliars d’infermeria i Emergències sanitàries, de manera presencial, i Farmàcia i parafarmàcia, com a estudis modulars a distància. A la família de Serveis socioculturals a la comunitat s’augmenta l’oferta d’Integració social i Atenció a la dependència, de manera presencial, i també Atenció a la dependència, en agrupament modular a distància.

Degut a l’increment de la demanda en FP Dual s’augmenten les places d’FP dual de Tècnic de manteniment d’embarcacions d’esbarjo i també s’incrementa un grup de Tècnic en estètica i bellesa i els dos graus d’Administració i gestió a distància: Tècnic en Gestió administrativa i Tècnic superior d’Administració i finances.

L’increment suposa 17 docents més que s’afegiran als 65 nous del curs fins arribar a un total de 82 docents nous d’FP per al curs 2020/21.

Conseqüentment, també creix l’oferta de cicles ja que s’incorporen 9 grups nous més, fins arribar a un total de 36. De la nova oferta cal destacar que un dels grups és presencial mentre que els altres 8 són per a una nova oferta modular.

Els cicles formatius de formació professional bàsica i de grau mitjà estan cofinançats pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.

Les persones interessades poden consultat les vacants disponibles a fp.caib.es i poden demanar cita prèvia als centres per matricular-se fins al 31 d'octubre.

 

Nova oferta extraordinària

 

NOM_CENTRE

MUNICIPI

NOM CURS

TORN

 CARACTERÍSTIQUES 

FRANCESC DE BORJA MOLL

Palma

Tècnic en Estètica i bellesa

Cicle Presencial Horabaixa

 

FRANCESC DE BORJA MOLL

Palma

Tècnic en Farmàcia i parafarmàcia

Oferta Modular a distància

Agrupament modular 4 mòduls:EIE, FOL, Anatomofisiologia i patologia bàsiques ( 120 places), Disposició i venta de productes i Dispensació de productes farmaceútics

JUNÍPER SERRA

Palma

Tècnic en Manteniment d'embarcacions d'esbarjo

Cicle Dual Demati

 

RAMON LLULL

Palma

Tècnic superior en Integració social

Cicle presencial Dematí

 

RAMON LLULL

Palma

Tècnic en Atenció a persones en situació de dependència

Cicle presencial Dematí

 

CAP DE LLEVANT

Maó

Tècnic en Cures auxiliars d'infermeria

Cicle presencial Horabaixa

 

MARRATXÍ

Marratxí

Tècnic en Cures auxiliars d'infermeria

Cicle presencial Dematí

 

SES ESTACIONS

Palma

Tècnic superior en Administració i finances

Cicle a distància

 

SES ESTACIONS

Palma

Tècnic en Gestió administrativa

Cicle a distància

 

IEDIB

Palma

Tècnic en Emergències sanitàries

Oferta Modular a distància

Agrupament modular Anatomofisiologia i patologia bàsiques

IEDIB

Palma

Tècnic en Atenció a persones en situació de dependència

Oferta Modular a distància

Agrupament modula 3 mòduls: Organització de l’atenció a les persones en situació de dependència, Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència, Atenció i suport psicosocial