torna

Detall de la notícia

Imatge 4412621

Quatre artistes i grups de les Illes Balears participen a la Fira Mediterrània de Manresa amb el suport del Govern

Joana Gomila, Marco Mezquida, Maria del Mar Bonet i Roada compten amb el suport de la Delegació de la Presidència per a la Cultura

Quatre artistes i grups de les Illes Balears formen part de la programació de la 23a Fira Mediterrània de Manresa, amb el suport de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, a través de la Delegació de la Presidència per a la Cultura.

La primera de les artistes balears que ha actuat a la Fira és Joana Gomila, que ahir presentà l’espectacle Paradís, una creació a duo amb Laia Vallès. Demà, dia 17, serà el torn del pianista menorquí Marco Mezquida, que estrenarà el seu treball Talismán, acompanyat d’Aleix Tobias i Martín Meléndez. Diumenge hi haurà dues actuacions de les Illes Balears. D'una banda, el grup de música tradicional Roada presentarà el seu primer disc, format per un repertori de temes tradicionals i peces creades pels membres del grup. D'altra banda, Maria del Mar Bonet oferirà l’estrena absoluta del seu espectacle Saba de terrer, un homenatge al pare Ginard (1899-1976), autor del Cançoner Popular de Mallorca.

La Conselleria col·labora amb la Fira de Manresa en el marc d’un conveni en el qual es compromet a impulsar la presència a la Fira de les companyies, els agents i les associacions de les Balears que es puguin incloure en el programa oficial, i pel qual assumeix tant les despeses dels desplaçaments com el cinquanta per cent del cost del caixet de les companyies, els grups o els artistes seleccionats per participar-hi. Amb la col·laboració amb la Fira d’espectacles d’arrel tradicional també es dona suport al patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears i es contribueix a promoure’l i difondre’l.

La Fira Mediterrània, nascuda l’any 1998, és un mercat d’espectacles estratègic que aplega propostes artístiques que utilitzen les arrels, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu. Té caràcter multidisciplinari i ofereix una programació basada en tres grans àrees: la música, les arts escèniques, la cultura popular i l’associacionisme. A més, compta amb una secció específica dedicada als professionals del sector, que esdevé el marc en què es materialitzen l’intercanvi i la contractació d’espectacles.

Aquesta 23a edició de la Fira està condicionada per la situació actual de pandèmia. És per això que les activitats professionals es duen a terme en línia. Això no obstant, també s’ha fet una aposta per la presencialitat, amb la programació de 46 espectacles i concerts en viu.