torna

Detall de la notícia

El Govern clausura un establiment de Formentera per l'incompliment reiterat de diverses mesures anti COVID

El local havia estat inspeccionat i s’havia advertit al propietari en altres ocasions per incompliments d'horaris, de l’ús de la mascareta i de la manca de distanciament

Aquest divendres 9 d’octubre, agents de la Guàrdia Civil i inspectors de la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern de les Illes Balears, han procedit al tancament cautelar d’un establiment de restauració de Formentera. La clausura del local respon als reiterats incompliments de la normativa sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19.

En els darrers dies, aquest establiment havia estat inspeccionat i el seu propietari havia estat advertit de l'incompliment de diverses mesures anti COVID per Policia Local, Guàrdia Civil i inspectors de la CAIB.

Fins avui, el local ja sumava 7 actes per incompliments relacionats amb horaris de tancament, manca de distanciament social i no ús de mascaretes, entre altres.

Davant de l'omissió d'aquests advertiments, la reincidència en els incompliments i l'evidència clara de risc de contagi entre persones, els agents de la Guàrdia Civil i els inspectors d’Emergències i Interior han aixecat una nova acta decretant la suspensió de l’activitat d'aquest local.

Aquesta actuació s’emmarca dins la campanya d’inspeccions conjuntes per vigilar el compliment de la normativa de prevenció derivada de la pandèmia de COVID-19.

Els equips integrats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) ja han dut a terme 698 inspeccions de les quals s’han derivat 494 actes.

Fins avui, s’ha decretat el tancament de quatre establiments de les Illes per reiteració i incompliments greus, dos a Mallorca i dos a Formentera.

La resolució dels expedients iniciats en aquestes actuacions es regula en el Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des del divendres 10 de juliol. Les sancions poden arribar als 600.000 € quan es produeixin infraccions molt greus.