torna

Detall de la notícia

Imatge 4411094

Educació destina 1'5 milions d'euros per a projectes d'investigació

\ És la segona convocatòria finançada amb fons provinents de la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible
\ El Govern vol que es generi coneixement per als reptes ambientals, socials, educatius o alimentaris


El Consell de Govern ha autoritzat una despesa d’1,5 milions d’euros destinats a la recerca. Així, el conseller d’Educació, Universitat i Recerca tornarà a convocar ajuts per donar suport a projectes d’investigació científica i tecnològica per al període 2020-2024. Els fons provenen de l’Impost de Turisme Sostenible. És la segona vegada que es financen aquest tipus d’actuacions gràcies a aquest impost, després que ja es fes una primera convocatòria la legislatura passada.

Els projectes que es podran beneficiar d’aquests ajuts, emmarcats en el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible, s’han d’alinear amb el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears 2018-2022. El finançament màxim per projecte serà de 120.000 €. La primera convocatòria va servir per finançar 18 projectes de diverses branques del coneixement.

La partida servirà per enfortir el sistema de ciència, tecnologia i innovació de les Illes Balears. L’objectiu és incrementar la generació de coneixement científic i tecnològic i la recerca de qualitat, tant per internacionalitzar les activitats i la publicació dels resultats com per contribuir a donar resposta als principals reptes de la societat recollits al Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació 2018 - 2022.

L’Impost de Turisme Sostenible promou la generació de nous coneixements i permet avançar cap a la diversificació econòmica de les Illes Balears. Aquesta és una de les finalitats que marca la Llei 2/2016, de 30 de març, de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible.