torna

Detall de la notícia

Imatge 4410139

L'IBAVI i el COAIB lliuren els premis als millors projectes del concurs d'idees per a la construcció de 108 HPO

Descàrrega d'imatges

Ahir capvespre, a la sala d’actes del COIAB ve tenir lloc el lliurement de guardons als dotze equips premiats al concurs d’idees organitzat per l’IBAVI. Així com la inauguració de l’exposició on es podran veure els projectes seleccionats, que romandrà oberta fins dia 30 d’octubre de 10h a 14h.

Es varen presentar un total de 308 projectes, dels quals 12 han estat els projectes premiats i 3 els projectes que es duran a terme. El concurs es dividia en tres lots que corresponen a tres promocions d’habitatge públic que començarà a construir l’IBAVI l’any que ve. El Lot 1 era el corresponent al solar de Can Ribas (Palma), el Lot 2 al solar que està situat entre els carrers Magdalena Bonet i Josep Togores (Palma) i el Lot 3 al solar del carrer Juli Ramis (Marratxí). Dels 308 projectes, 107 foren presentades al Lot 1, 62 al Lot 2 i 76 al Lot 3.

Així doncs el passat 13 i 14 de juliol es va reunir el jurat del concurs de projectes per a la construcció dels habitatges de protecció pública, per seleccionar els tres equips redactors dels projectes de 108 nous habitatges en règim de lloguer assequible sobre els sòls cedits per l’Ajuntament de Palma i l’Ajuntament de Marratxí.

El conseller Marc Pons, va recordat que: “l’estratègia del Govern en la construcció d’habitatge públic passa per fer-ho a través dels valors de la sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, i és en aquest sentit que les bases del concurs exigien assolir valors ambientals molt elevats, així com a millores en la proposta econòmica i també amb la recerca de noves fórmules de convivència més inclusives.

Les bases del concurs exigien:

1. Eficiència energètica de classe A, consum màxim d’energia primària no renovable <17,20 kW/m²/any.

2. Consum d’aigua, màxim 100 L per persona i dia.

3. Reducció de residus en un 25% sobre la producció teòrica.

4. Reducció d’emissions de CO2 dels materials, en un 25% en comparació amb l’edifici equivalent convencional (valor orientatiu màxim 600 kgCO2/m²).

 

El primer premi del Lot 1 va ser per Líthica, amb una proposta per el solar de Can Ribas de 36 habitatges i 1 local. El jurat va valorar que fos la proposta més equilibrada en tots els aspectes: social, econòmic i ambiental. El segon premi del Lot 1 va ser per Galeries, el tercer premi per M(URO) i hi va haver tres mencions especial per Clastra, per Fabrican Ribes i per Naudos.

El primer premi del Lot 2 va ser per Togores de sa Terra amb una proposta de 30 + 8 habitatges, el jurat va considerar que es resolien els dos emplaçaments amb un elevat nivell de qualitat i el segon premi va ser per el projecte de Seure a la Fresca.

Pel que fa al Lot 3 el primer premi va ser per 3tristras amb una proposta de 22+12 habitatges. El jurat també va valorar que es resolien els dos emplaçaments amb un elevat nivell de qualitat. El segon premi va ser per Ses Clastres, el tercer premi per Pati i Porxada; i la menció especial per Marès a Radial.