torna

Detall de la notícia

Imatge 4410047

Afers Socials i Esports concedeix 700.000 € en ajuts a esportistes destacats

El Govern ha augmentat en 250.000€ aquesta partida durant el cicle olímpic actual

Es publica la llista dels 204 esportistes que opten a aquestes subvencions per millorar els mitjans d'entrenament i l'accés a les competicions.


La Conselleria d’Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d’Esports, fa públics els ajuts de 700.000 euros destinats a esportistes de les Illes Balears destacats. L’objectiu és millorar els seus mitjans d’entrenament i l’accés a les competicions l’any 2020.

En total, són 204 els esportistes de les Illes Balears que es beneficien d’aquesta convocatòria; entre els més destacats hi ha Mario Mola, Caridad Jerez, Úrsula Pueyo, Marcus Cooper, Xisca Tous, Joan Lluís Pons, Aida Caterina Bauzá i Alejandro Sánchez. Alguns d’aquests es preparen per als Jocs Olímpics de Tòquio.

La relació completa d’esportistes beneficiaris es pot consultar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en aquest enllaç.

Els 700.000 euros que el Govern destina a aquesta ajuda, suposa un increment de 250.000€ respecte del cicle olímpic anterior. En aquest sentit, el Govern continua amb la política de donar més suport als esportistes de les Illes Balears que ens representen a les competicions estatals i internacionals.

Compromís amb l'esport femení

Com ja va passar en les convocatòries anteriors, les esportistes dones reben una quantitat extra, atès que el factor multiplicador de la puntuació és més elevat. Aquesta és una de les accions de foment de l’esport femení que impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

L’aportació que rep cada esportista depèn dels resultats esportius aconseguits durant l’any 2019.