torna

Detall de la notícia

Imatge 4404730

L'EBAP incrementa la formació pràctica dels policies locals en més de 80 hores

Enguany és la primera vegada que els agents són ja funcionaris amb plaça i amb formació prèvia

Els 35 agents que participen en la 41a edició del curs bàsic de capacitació com a policia local que imparteix l'Escola Balear d'Administració Pública rebran al voltant de 80 hores més de formació pràctica, "un augment molt significatiu que millora notablement la preparació dels agents i per tant la qualitat del servei que oferiran a la ciutadania dels seus municipis respectius".

Així ho ha expressat la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, durant la visita que ha fet avui a aquest grup d'estudiants, el qual ha reprès les classes presencials interrompudes en març per mor de l'estat d'alarma només una setmana després d'haver-lo iniciat. Està previst que les classes presencials durin fins a finals del mes de gener.

Enguany, per primera vegada des de la implantació del nou model d’accés que va introduir la Llei 11/2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, els agents en formació són ja funcionaris que han hagut de superar un procés d'oposició amb avaluació teòrica i d'aptitud física.

Per això, s'ha eliminat la classe diària d'educació física i s'ha reduït el pes del contingut teòric del temari del curs en favor d'una major formació pràctica que ja suposa el 50 % del total de la formació impartida. D'aquesta manera, s'incrementa la preparació en tasques com ara la regulació del trànsit, la recerca d'accidents o l'auxili i protecció de la ciutadania.

Cal recordar que l'actual promoció va iniciar el període de pràctiques als seus municipis molt abans del que estava previst, gràcies a la modificació normativa aprovada pel Govern de les Illes Balears i impulsada per la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, que va permetre que els policies locals en formació poguessin fer pràctiques als seus municipis durant l'estat d'alarma tot i no haver superar una cinquena part del curs de capacitació obligatori.

Una altra novetat enguany és la línia d’ajuts de fins a 1.215 € per alumne que l’EBAP ha posat a l'abast dels agents en formació que resideixen fora de Mallorca amb l’objectiu de compensar part de les despeses d’habitatge i desplaçaments que han d’atendre per assistir al curs bàsic de capacitació fora de la seva illa.

Dels 35 alumnes que hi participen, 18 són d'Eivissa (3 de Sant Antoni de Portmany, 12 de la ciutat d'Eivissa, 2 de Santa Eulària des Riu i 1 de Sant Josep de sa Talaia), 8 de Menorca (7 de Maó i 1 de Ciutadella), 7 de Mallorca (3 de Sóller, 2 de Binissalem, i 2 de Campos) i 2 de Formentera.

El curs té una càrrega lectiva de 795 hores de durada, tant de teoria com de pràctica, dividides en 10 mòduls: Ordenació i regulació del trànsit en l'àmbit urbà, Recerca d'accidents de trànsit, Policia local administrativa, Fonaments de la professió de policia local, Recerca i policia local, Auxili i protecció de la ciutadania, Prevenció de la delinqüència, Domini de la tècnica policial i àrea complementària.

La consellera s'ha dirigit als estudiants per agrair-los el seu esforç i encoratjar-los per la darrera etapa formativa d'una edició "atípica" del curs de capacitació. «Si podem treure cap conclusió positiva d’aquests temps que corren és la necessitat de reforçar encara més els nostres serveis públics, també de protecció i seguretat, ja que els servidors públics heu demostrat ser un dels millors exemples de la força i la cohesió social que cal tenir especialment en temps difícils", ha afegit.