torna

Detall de la notícia

L'AETIB participa en el congrés 'San Sebastián Gastronomika' amb l'objectiu de posicionar la gastronomia balear

Les Illes Balears estaran presents de la mà del xef Andreu Genestra que impartirà una ponència sobre els arbres com a aliment i un taller culinari.

L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) participarà, del 5 al 9 d'octubre, en el congrés internacional “San Sebastián Gastronomika” amb la finalitat de posicionar el nostre producte gastronòmic i donar a conèixer l'oferta de les Illes Balears en aquest sentit. 

Es tracta d'una de les principals cites culinàries d'Espanya que, amb més de 20 anys d'existència, cada any reuneix a reconeguts xefs internacionals, a més de restauradors, responsables de compra d'hostaleria, distribuïdors, premsa especialitzada i crítics gastronòmics. Enguany i donades les circumstàncies actuals que es viuen per la Covid-19, es durà a terme, per primera vegada, una edició virtual d'aquest congrés.

La presència de les Illes Balears en aquesta trobada gastronòmica virtual es durà a terme a través de diferents accions. D'una banda, el destí tindrà un espai en la plataforma on-line que s'ha habilitat per al congrés. Allí es disposarà de contingut sobre la gastronomia de les Illes Balears. Un contingut que pretén traslladar al participant tota l'essència de la gastronomia balear parlant-li de paisatges comestibles, de producte local i dels vertaders protagonistes de la nostra gastronomia (agricultors, pagesos, bodeguers, pescadors, ramaders, xefs, enòlegs…).

 A més, el dimarts 6 d'octubre, de 12.30 a 13.15 h, el xef mallorquí Andreu Genestra representarà a les illes amb una ponència virtual sobre “Els arbres com a aliment” en la qual explicarà la importància de consumir el que ens envolta i productes Km 0. Això inclou també als arbres del nostre entorn dels quals es pot obtenir un gran valor gastronòmic.

Abans i després de la ponència, que podrà seguir-se on-line a través de la plataforma de “San Sebastián Gastronomika”, es projectarà un espot promocional sobre les Illes Balears com a destí gastronòmic.

Andreu Genestra tornarà a participar com a ambaixador de les Illes Balears amb la realització d'un taller on-line sobre maceració de carn que tindrà lloc el dijous 8 d'octubre, de 15.40 a 16.00h. En ell es parlarà sobre la reutilització de tot el producte carni i com tractar carns d'animals majors per a entendrir-les i fer-les més saboroses.

Tant l'accés a l'espai virtual com la participació on-line en la ponència i el taller d’ Andreu Genestra són gratuïts però és necessària una inscripció prèvia que es pot realitzar mitjançant aquest link: https://www.sansebastiangastronomika.com/#form

La participació de l’AETIB a “San Sebastián Gastronomika” suposa un aparador extraordinari per a donar visibilitat a les Illes Balears com a destí gastronòmic i s'emmarca dins del Pla d'Acció 2020 del Segment Estratègic (SET) de Gastronomia.