torna

Detall de la notícia

Imatge 4393649

L'AETIB participa en l'assemblea general de NECSTouR per tractar sobre la recuperació del turisme a Europa

S’han traslladat a tots els membres europeus les estratègies posades en marxa aquest estiu per a recuperar el turisme a les Illes Balears

NECSTouR ha aprovat un manifest perquè tots els membres puguin contribuir en l’Agenda Europea del turisme 2050La directora de l’AETIB, Antònia Alomar, ha participat avui a la reunió extraordinària de l’assemblea general dels membres de NECSTouR convocada, entre altres qüestions, per conèixer els plans de recuperació turística de les regions membres.

NECSTouR és una xarxa de regions europees que impulsa el turisme sostenible a Europa. Les Illes Balears són membres actius d’aquesta xarxa. Des de 2007, NECSTouR ha proporcionat un enfocament integrat de la governança del turisme i ha actuat com un vincle important entre els nivells de govern regionals i europeus, al mateix temps que desenvolupa la cooperació interregional.

A l’assemblea d’avui s’ha parlat sobre la visió de les regions europees en l’agenda europea del turisme 2050 i s’ha realitzat un workshop sobre productes de turisme sostenible que poden ajudar a la recuperació.

Des de l’AETIB s’han exposat les estratègies posades en marxa aquest estiu per a la reactivació i recuperació turística com el pla pilot dut a terme amb el mercat alemany, a més de les feines que s’estan fent pel restabliment de corredors aeris segurs tan aviat com sigui possible.

Durant aquesta jornada de feina entre els membres de NECSTouR, també s’ha pogut mantenir un diàleg amb la responsable de la unitat de Turisme de Comissió Europea, Anna Athanasopoulou, qui ha pogut escoltar quina és la situació turística a les diferents regions membres de NECSTouR i quines són les seves necessitats i demandes.

Finalment, dins d’aquesta assemblea general s’ha aprofitat per aprovar un manifest conjunt, validat per tots els membres de NECSTouR, amb la finalitat d’establir un compromís de treball en l’elaboració de l’Agenda Europea 2050 així com involucrar a les regions participants en la integració dels instruments financers de la UE disponibles per a una vertadera recuperació turística.