torna

Detall de la notícia

Imatge 4386671

El Govern posa la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Palma destinada a gent gran i col·lectius vulnerables

Descàrrega d'imatges

La promoció d’habitatge públic de dotació disposarà de 57 habitatges, un centre de dia i altres espais comuns per a l’assistència dels usuaris

Avui la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i del batle de Palma, José Hila, ha posat la primera pedra d’una nova promoció d’habitatges de protecció oficial al Molinar.

La promoció és de 57 habitatges, que tindran espais comuns d’atenció sociosanitària i un centre de dia.

Armengol ha fet èmfasi en el fet que es tracta d’una promoció de dotació, «molt adreçada a gent gran amb gran vulnerabilitat i que aconsegueix lligar les necessitats socials d’aquests col·lectius amb les d’habitatge». La presidenta també ha explicat que ara mateix s’està construint una altra promoció seguint aquest model a Maó, que tindrà 40 habitatges i serveis complementaris.

També ha volgut agrair la implicació de l’Ajuntament de Palma i del seu batle, José Hila, per poder dur a terme la política de construcció d’habitatge públic.

El conseller de Mobilitat i Territori, Marc Pons, ha explicat que aquesta és la promoció més gran que s’ha fet a Palma, on s’estan construint ara mateix 97 habitatges. També ha avançat que es treballa per continuar construint habitatges de protecció oficial a totes les illes, i de manera especial a Palma, on es preveu que durant el 2021 s’iniciï la construcció de 117 habitatges més.

La promoció, situada al barri del Molinar, està plantejada per donar servei a gent gran. És un nou model d’habitatges públics adreçat als col·lectius més vulnerables, en què, a la dificultat per accedir a l’habitatge per qüestions econòmiques, s’hi sumen altres circumstàncies personals, a més de la necessitat d’una atenció més completa.

El model que segueixen aquests habitatges és molt semblant al de centre de gent gran, ja que els usuaris disposen del seu habitatge i alhora comparteixen espais comuns que faciliten la vida en comunitat i una especial atenció i cura de les seves necessitats.

La promoció estarà formada per 57 habitatges, que es distribuiran en les plantes 1 i 2 dels edificis. A la planta baixa hi haurà diferents espais comuns, com un centre de dia, recepció, sales polivalents, cuina, banys, consulta mèdica, sala de cures, sala de fisioteràpia, menjador i sala de teràpia ocupacional. El pressupost és de 7,9 milions d’euros i el termini d’execució, de divuit mesos.

D’aquests habitatges, n’hi haurà 53 d’un dormitori i quatre de dos dormitoris. A més, n’hi haurà tres de completament adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.