torna

Detall de la notícia

Imatge 4376825

El Govern aprova dos Plans de Sostenibilitat Turística per a les Illes Balears per valor de 3,96 milions d'euros

S'executaran a Palma i Menorca i l'aportació estatal superarà els 1,5 milions d'euros, el 38% del total pressupostat

L'objectiu és reforçar la competitivitat en un moment clau per al sector

 

El Govern d'Espanya ha aprovat dos Plans de Sostenibilitat Turística en Destins que beneficiaran directament a les Illes Balears i el valor de les quals ascendeix a 3,96 milions d'euros. Així ho ha anunciat avui la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, durant la Conferència Sectorial de Turisme, que s'ha desenvolupat de manera telemàtica i a la qual ha assistit per videoconferència la directora general de Turisme, Rosana Morillo.

El programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins ha estat elaborat per la secretaria d'Estat de Turisme (SETUR) amb la participació de les Comunitats Autònomes i en el cas de les Illes Balears, la presentació de projectes aptes per a ser concedits ha estat coordinada per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de la direcció general de Turisme i l'Agència d'Estratègies Turístiques de les Illes Balears (AETIB).

En concret, els dos plans aprovats avui pel ministeri s'executaran un a Mallorca i l'altre a Menorca. Compten amb un pressupost de 3,96 milions d'euros i la Secretaria d'Estat de Turisme aportarà un total de 1,52 milions d'euros, el 38% del total. En tots dos casos es tracta d'intervencions directes per al sector turístic amb l'objectiu de reforçar la competitivitat en un moment clau per al sector.

En el cas de Mallorca, es tracta d'una actuació presentada per l'Ajuntament de Palma sota el nom Pla Impuls Palma, Destinació Turística Sostenible i Intel·ligent. Estarà centrat en construir un model de ciutat i destinació turística sostenible, segur i intel·ligent mitjançant la transformació del seu sector econòmic.

Entre els seus objectius específics a aconseguir destaca la implantació de solucions tecnològiques per a interactuar amb el turista, l'impuls de la transformació competitiva i digital del municipi, la implantació de certificacions de sostenibilitat i de qualitat, la consolidació de l'ens gestor de la destinació turística o la posada en marxa de programes i protocols de seguretat i higiene.

 

Aquest pla comptarà amb un pressupost de 975.535 euros i l'aportació de la SETUR serà del 33% (aproximadament uns 322.000 euros) en considerar-se com un destí de sol i platja, tal com recullen els plecs del programa.

L'altre projecte aprovat avui pel Govern d'Espanya s'executarà a Menorca, es denomina Menorca Reserva de Biosfera i Turisme 0CO2, i se centra en l'aposta de Menorca pel turisme sostenible, segur i saludable, beneficiant-se de la seva condició de Reserva de Biosfera i la seva gran oferta gastronòmica.

Es tracta d'un projecte que, a través de la mobilitat sostenible, pretén connectar terra, mar i cel potenciant el desenvolupament rural, marítim, la gastronomia, el producte local i altres recursos com el cel, sempre amb l'objectiu de mitigar els efectes del canvi climàtic.

Aquest pla comptarà amb un pressupost total de 2,98 milions d'euros i l'aportació de la Secretaria d'Estat serà d'uns 1,19 milions d'euros, el 40% del total, en considerar-se com a destí d'interior.

Aquest programa és un pla impulsat pel Govern d'Espanya de suport a la inversió en actuacions d'impuls, adequació i millora de les destinacions turístiques amb la finalitat d'augmentar i millorar la seva sostenibilitat. Els beneficiaris d'aquests plans amb les entitats locals i el model de finançament amb el qual comptaran es repartirà entre l'Administració General de l'Estat (l'aportació del qual pot aconseguir fins al 40% del total del projecte), les Comunitats Autònomes i les administracions locals receptores del Pla.