torna

Detall de la notícia

Imatge 4369072

Afers Socials i Esports destina més de 3 milions d'euros en projectes de Cooperació

S'aproven 33 programes que cerquen millorar les condicions de vida de 140.000 persones

La conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, ha aprovat 33 dels 38 projectes presentats a la convocatòria de Cooperació de l'any en curs, el que suposa el 87% dels projectes presentats. En total, es destinaran 3.065.000 euros, 50.000 euros més que el 2019, que permetran que 142.000 persones vegin millorar les seves condicions de vida. El 60,7% dels destinataris directes són dones. Aquesta convocatòria suposa la meitat del pressupost general de la direcció general de Cooperació per a tot 2020.

Per eixos de feina, el 52% dels projectes aprovats tenen com a objecte els drets de les persones els serveis socials bàsics com salut, educació, aigua i sanejament; el 24% corresponen al desenvolupament local i la dinamització de les economies comunitàries; el 21% fa referència a l'equitat de gènere i, per primera vegada, la lluita contra el canvi climàtic ocupa el 3% dels projectes aprovats.

Les zones geogràfiques on es desenvoluparan els projectes són:

- Amèrica Central i Carib: 10
- Regió mediterrània: 8
- Àfrica subsahariana: 7
- Regió andina: 6
- Àsia: 2

El desglossament per països on es faran els 33 projectes aprovats és el següent:

- Marroc: 5
- El Salvador: 3
- Guatemala: 3
- Perú: 3
- Bolívia: 2
- Etiòpia: 2
- Mali: 2
- Nicaragua: 2
- Palestina: 2
- Burkina Faso: 1
- Cambodja: 1
- RD Congo: 1
- Equador: 1
- Haití: 1
- Índia: 1
- Líban: 1
- República Dominicana: 1
- Senegal: 1

A la convocatòria de Cooperació es varen presentar tres projectes en clau Covid: Solidaridad Médica España amb un projecte d'assistència i control Covid 19 a les comunitats indígenes de la selva amazònica boliviana; Medicus Mundi, per l'enfortiment de les capacitats del sistema municipal de salut i de la ciutadania de Riberalta, Bolívia, per garantir el control i la innocuïtat dels aliments davant emergències sanitàries; i l'ACPP, l'Asamblea De Cooperación Por La Paz, per la promoció, a la comuna de Nyassa al Senegal, del dret a una alimentació sana i suficient amb equitat i sostenibilitat.

La conselleria d'Afers Socials i Esports, des de la direcció general Cooperació, continua donant suport a les crisis cròniques que pateixen les regions amb més necessitats.