torna

Detall de la notícia

Imatge 4365831

Educació i agents socials han acordat avui incloure una declaració responsable per a les pràctiques FCT en els centres de treball

\Per aquest curs 2020-2021 es preveu que uns 7 mil alumnes de formació professional facin pràctiques de formació en centres de treball (FCT)

\Els agents socials CAEB, PIMEM, CCOO i UGT han donat suport a aquesta mesura per tal de garantir la màxima seguretat als centres de treball davant la COVID-19

 

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, s’ha reunit avui de forma virtual amb els representants dels agents socials CAEB, PIMEM, CCOO i UGT per tal d’incloure una declaració responsable dels alumnes de formació professional que aquest curs 2020-2021 realitzaran les pràctiques formatives FCT.

A la reunió hi han participat Mavia Isern, per part de la CAEB; Isabel Bennasar, de PIMEM; Yolanda Calvo, de CCOO, i Miguel Herranz, d’UGT.  

Aquesta declaració responsable, que hauran de signar al voltant de 7 mil alumnes d’FP que aquest curs faran formació en centres de treball (FCT), té com a objectiu garantir la màxima seguretat possible als centres de treball per fer front a la COVID-19.

La declaració sol·licita als alumnes el compromís de seguir les normes establertes en els centres de treball, normes previstes en els distints protocols elaborats per les conselleries d’Educació i de Salut als plans de contingència dels centres de treball. Aquestes normes abracen des del compliment de totes les mesures indicades per l’autoritat sanitària quant a distància social i aforaments, ús de la mascareta i higiene de mans, fins al compromís de no acudir al centre de treball si els alumnes presenten algun símptoma compatible amb la COVID-19. En aquest darrer cas, l’alumnat ho haurà de comunicar immediatament al tutor, a més de contactar amb el servei públic de salut.