torna

Detall de la notícia

Imatge 4364261

El concurs d'idees d'arquitectura de l'IBAVI rep més de 300 propostes

El passat 13 i 14 de juliol es varen reunir els membres del jurat del concurs d’idees d’arquitectura promogut per l’IBAVI per seleccionar les propostes arquitectòniques per a la construcció de cinc edificis dividits en tres lots d’habitatges de protecció pública a Palma i Marratxí.

El jurat ha estat format per  Francesc Ramis Oliver, secretari general de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, Bernat Roig Galmés, director general d’Arquitectura i Rehabilitació de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, Cristina Ballester Parets, directora gerent de l’IBAVI, Joan Riera Jaume, arquitecte i Gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Biel Horrach Estarellas, arquitecte i director general de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, de l’Ajuntament de Palma, Xisco Hauf Colom, arquitecte designat per l’Ajuntament de Marratxí, Carles Oliver Barceló, arquitecte responsable del Departament Tècnic de l’IBAVI, Alfonso Reina Ferragut, arquitecte de l’IBAVI,  Joaquín Moyá Costa, arquitecte de l’IBAVI, Marta Vall-Llosera Ferrán, arquitecta i degana del COAIB, Marta Peris Eugenio, arquitecta de reconegut prestigi triada per l’IBAVI, i Margalida Simó Serra, arquitecta de reconegut prestigi triada pel COAIB.

En total, les propostes guanyadores preveuen:

- 74 habitatges a Palma, 36 al lot 1 a Can Ribas, i 38 al lot 2 a La Femu.

- 34 habitatges a Marratxí, lot 3, dividits en dos solars al carrer Juli Ramis.

 

El jurat ha hagut de seleccionar entre 308 propostes, de les quals 170 al lot 1 a Can Ribas, 62 al lot 2 als carrers Magdalena Bonet i Josep togores a La Femu, i 76 al lot 3 al carrer Juli Ramis, Marratxí, i ha agraït la resposta i implicació obtingudes, així com també, atès l’elevat grau d’exigència de les bases tècniques que l’han regit, per l’esforç demostrat en donar-les compliment. S’ha de recordar que les bases exigien assolir els següents valors ambientals:

1. Eficiència energètica de classe A, consum màxim d’energia primària no renovable <17,20 kW/m²/any.

            2. Consum d’aigua, màxim 100 L per persona i dia.

           3. Reducció de residus en un 25% sobre la producció teòrica.

4. Reducció d’emissions de CO2 dels materials, en un 25% en comparació amb l’edifici equivalent convencional (valor orientatiu màxim 600 kgCO2/m²).

 

El concurs d’idees ha esdevingut un ‘think tank’ per compaginar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental amb la velocitat d’execució, i han aparegut tant solucions per reduir els terminis de les obres construïdes amb materials de l’arquitectura tradicional.  A un dels lots, l’equip ha presentat un certificat de dues empreses locals de prefabricats de formigó que es comprometen a fabricar blocs de terra comprimida, un sistema sostenible que encara no es produeix a les Illes balears. Com a resultat, el concurs d’idees de l’IBAVI ha esdevingut detonant per introduir una innovació tecnològica de baix impacte ambiental a la indústria balear.  

 

També s’ha valorat especialment la dignificació de la llar de les persones, el seu confort, les noves fórmules de convivència i els espais exteriors que el COVID19 ha demostrat imprescindibles.

 

Per a més informació:

www.ibavi.es

https://www.instagram.com/liferposidonia/