torna

Detall de la notícia

El Govern lliurarà els premis del concurs d'idees de l'IBAVI i inaugurarà l'exposició dels projectes premiats

El pròxim 8 d’octubre de 2020 a les 19 h es durà a terme al COAIB el lliurament de guardons als 12 equips premiats en aquest concurs d’idees; així com la inauguració de l’exposició dels projectes guanyadors i finalistes que es van presentar al concurs promogut per l’IBAVI a diferents solars cedits pels Ajuntaments de Palma i Marratxí.

El lliurament de premis als dotze equips guanyadors dels tres lots en què es dividia el concurs de projectes amb intervenció de jurat convocat per l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) per a la selecció de les propostes arquitectòniques es realitzarà a la seu central del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (C. Portella 14, Palma).

Una vegada finalitzat l’acte s’inaugurarà l’exposició on es podran veure els 41 projectes finalistes, a més dels 12 guanyadors, d’entre les 308 propostes que es presentaren, dels quals 170 correspongueren al Lot 1 del solar de Can Ribas, 62 al Lot 2 als carrers Magdalena Bonet i Josep Togores de Palma, i 76 al Lot 3 al carrer Juli Ramis de Marratxí.

Aquest concurs d’idees ha esdevingut un ‘think tank’ per compaginar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental amb la velocitat d’execució, i han aparegut solucions per reduir els terminis de les obres construïdes amb materials de l’arquitectura tradicional, un d’ells fabricat a Mallorca per primera vegada de manera industrialitzada. També s’ha valorat especialment la dignificació de la llar de les persones, el seu confort, les noves fórmules de convivència i els espais exteriors que el COVID19 ha demostrat imprescindibles. En aquest sentit, S’ha de recordar que les bases exigien assolir els següents valors ambientals:

1. Eficiència energètica de classe A, consum màxim d’energia primària no renovable <17,20 kW/m²/any.

2. Consum d’aigua, màxim 100 L per persona i dia.

3. Reducció de residus en un 25% sobre la producció teòrica.

4. Reducció d’emissions de CO2 dels materials, en un 25% en comparació amb l’edifici equivalent convencional (valor orientatiu màxim 600 kgCO2/m²).

Per garantir la seguretat dels assistents enfront de la COVID-19, l’aforament serà limitat i és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a cultura@coaib.es. L’ús de mascareta serà obligatori durant tot l’acte.