vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 4362501

Agricultura convoca el I concurs de fotografia per reivindicar el paper de la dona rural amb motiu del dia internacional

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha convocat el I concurs de fotografia amb l’objectiu de reivindicar i fer valer el paper de la dona rural amb motiu del dia internacional, que se celebra el pròxim 15 d’octubre. La primera edició d’aquest concurs, que duu per nom ‘De la mar a la terra. Mirades entre dones’, estableix quatre categories: agricultura, ramaderia, pesca i indústries agroalimentàries. Segons les bases del concurs, les fotografies han de reflectir el paper decisiu de les dones en el desenvolupament del sector primari i agroalimentari des del punt de vista social. A la vegada, han de representar la visió de la feina de les dones, amb ulls de dones. Segons la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, és «una manera més de fer visible el paper de la dona rural, que sempre ha estat vinculada i present al sector primari, però mai prou valorada». «A la vegada, tendrem una visió actual de com ens veim les dones en l’entorn rural», ha explicat la consellera.

Les participants han de ser dones, majors d’edat, i residents a nuclis de població rurals de les Illes Balears. Es valorarà que les fotografies posin de manifest la participació de dona en la venda directa, així com els aspectes positius, que identifiquen a la dona amb la capacitat i l’orgull professional.

El concurs preveu atorgar un màxim de 8 premis: primer i segon, per a cada categoria. El primer premi consistirà en un dinar o sopar per a dues persones a un restaurant de prestigi especialitzat en gastronomia i producte local; i el segon, un berenar per a dues persones a un restaurant de prestigi especialitzat en gastronomia i producte local. Totes les guanyadores, a més, rebran una senalla de producte agroalimentari local i una obra d’artesania.

El jurat d’aquest concurs estarà presidit per la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, la gerent de Semilla, una persona qualificada en fotografia i una persona tècnica de la conselleria.

El termini de presentació de les obres finalitzarà el pròxim 9 d’octubre, a les 14.00h. Les fotografies s’han d’enviar per correu a s.alimentaria@dgagric.caib.es. Les bases del concurs es poden consultar a maap.caib.es. El jurat es reunirà el pròxim 13 d’octubre, el 14 d’octubre es faran públics els guanyadors i dia 15 d’octubre, dia internacional de la dona rural, la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, farà el lliurament dels premis.