torna

Detall de la notícia

Imatge 4361701

Afers Socials i Esports subvenciona una furgoneta adaptada a l'Associació Amiticia

El vehicle de 9 places és finançat amb 26.248 euros de les subvencions a càrrec del 0,7 % de l'IRPF

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha anat a veure aquest dijous la furgoneta adaptada de 9 places que, gràcies a la subvenció a càrrec del 0,7% de l'IRPF, podran gaudir els usuaris de l'Associació Amiticia, una entitat sense ànim de lucre que promou la inclusió social de col·lectius i el seu entorn familiar amb la finalitat de generar un espai integrador que estimuli la seva autonomia i independència.

L'adquisició d'aquest vehicle especial ha estat finançat amb el projecte presentat en la convocatòria de subvencions en l'àmbit social del 0,7 % de l'IRPF 2018-2019. L'aportació de la Conselleria d'Afers Socials i Esports per aquesta via és de 26.248 euros. Paral·lelament, i dins el mateix projecte, Amiticia ha rebut 66.412 euros de tres subvencions de l'IRPF per projectes d'escoles estacionals, oci dinàmic i oci a l'Esplai.

La convocatòria de subvencions del 0,7 % de l'IRPF a la qual s'adherí Amiticia per l'adquisició d'aquesta furgoneta adaptada ha acabat distribuint 351.574,33 euros entre 13 vehicles adaptats per als usuaris d'entitats sense ànim de lucre.

Aquesta convocatòria va sorgir d'una darrera ampliació de les subvencions de caràcter bianual (2018 i 2019) de l'IRPF social que, inicialment, era de 6.336.256 euros. Amb aquesta quantia es van subvencionar 114 projectes d'inclusió presentats per entitats socials que actuen en el territori balear.

És per això que la consellera celebra que es puguin fer accions tan rellevants com aquesta, ja que fins fa tres anys l'Estat no permetia que les comunitats autònomes gestionassin les subvencions del 0,7 % de l'IRPF com li exigien diferents sentències que el Constitucional va ordenar complir l'any 2017.

Santiago ha assegurat que gràcies a la gestió directa de la Conselleria els doblers que els contribuents illencs destinen a finalitats socials amb la casella del 0,7 % de l'IRPF associacions com Amiticia poden rebre subvencions per ajudar els que tenen a prop.