torna

Detall de la notícia

Imatge 4360728

El Màster en Gestió de les Polítiques Públiques cofinançat pel Govern i el Consell de Mallorca s'impartirà quatre anys més

El mes que ve comença en modalitat semipresencial la tercera edició d'aquest estudi propi de la Universitat de les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, el Consell de Mallorca i la UIB, a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), han signat aquest dimecres la pròrroga per quatre anys més del conveni de col·laboració que va suposar la creació del Màster en Gestió de les Polítiques Públiques a la UIB el 2018.

El màster està dirigit a empleats públics amb titulació universitària i a persones amb una titulació universitària oficial obtinguda els cinc darrers anys. A les dues primeres edicions, el perfil de l'alumnat ha estat majoritàriament dones (57%) i amb una edat mitjana de 45 anys. Per institucions de procedència, el 26% d’alumnat era personal de la CAIB, el 24% de consells insulars, el 22% d’Ajuntaments i altres institucions, mentre que el 28% foren recent titulats.

L’objectiu d'aquesta acció és introduir i consolidar l’especialització en la gestió de les polítiques públiques amb la finalitat de continuar millorant la prestació dels serveis públics que duen a terme la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i totes les administracions i organismes públics de les Illes Balears.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, en representació del Govern de les Illes Balears, ha participat a l’acte de signatura del conveni juntament amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom.

Amb la finalitat de millorar els serveis públics, el Consell de Govern va aprovar en la sessió del passat 3 de juliol, l’acord pel qual s’autoritza la firma d’aquesta pròrroga del conveni, atesos els bons resultats dels dos primers cursos d'aquesta formació universitària sobre polítiques públiques que abasta l'estudi dels elements clau de la nova governança pública, especialment els aspectes relacionats amb la gestió de polítiques, la hisenda pública, l'organització de les administracions públiques, la innovació i la gestió de les persones en aquestes institucions.

A més, aquest tipus d'estudis fomentar la recerca en aquest àmbit. La incorporació de persones amb talent a la funció pública, que disposin d'una formació sòlida, innovadora i crítica de la gestió pública, i la consolidació i millora de la formació i les capacitats del personal que presta serveis en l'administració, són motius per emprendre aquesta iniciativa, la qual ha de revertir en benefici de l'Administració autonòmica, i de la resta d'administracions del nostre àmbit, en els propers anys.

La UIB oferirà per al pròxim curs un màxim de 30 places de curs complet i 5 alumnes més per mòdul. S’impartirà des del 15 d'octubre d'enguany fins al 14 de maig de 2021, els dijous i divendres de 16.30 a 20.30h., en la modalitat semipresencial amb videoconferència a Eivissa i Menorca.

El màster s’estructura en sis mòduls de 10ECTS cada un: Política i democràcia; Polítiques públiques en el nou escenari de la Unió Europea; Organització i actuació del sector públic. El nou paper de la ciutadania; Responsabilitat i sostenibilitat en la gestió pública, Innovació en la gestió i avaluació de polítiques públiques i Valors, direcció, lideratge i gestió de persones.

El preu del màster, gràcies al conveni esmentat, és de 1.500 euros per la matrícula del curs complet o 300 euros per mòdul. L’alumnat que aprovi el curs obtindrà un títol propi de la UIB de 66ETCS i el que cursi únicament un mòdul obtindrà el títol de curs d’actualització universitària sobre el mòdul realitzat.

El conveni de col·laboració estableix que l’Administració de la CAIB i el Consell de Mallorca, finançaran parcialment el cost del Màster, que s’estima en 108.000 euros per a cada edició, i preveu una aportació anual de 43.000 euros per part del Govern durant dos exercicis –en total 86.000 euros- i de 35.000 euros en el cas del Consell de Mallorca ­-un total de 70.000 euros en dos anys.

La direcció del màster, en el qual participen més de 100 docents per edició, recau en la catedràtica emèrita de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial i exeurodiputada, Teresa Riera, i en la professora titular d’universitat de Dret Administratiu amb experiència en gestió pública Joana Maria Socias. La coordinació del curs la realitzaran la directora de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), Mercedes Riera, i el secretari tècnic d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Gabriel de Hevia. Tota la informació del Màster i del professorat la podeu trobar en l’enllaç següent: www.fueib.org/curs/MGESTP