torna

Detall de la notícia

Els operatius anti-Covid coordinats per Emergències han aixecat ja 345 actes de denúncia al llarg dels 2 mesos que porten actuant

Les 43 noves intervencions de la passada setmana situen el total d'inspeccions realitzades en 545

Els equips d'intervenció conjunta formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) han dut a terme, des de la seva posada en funcionament el 10 de juliol, un total de 545 actuacions, de les quals 345 han acabat amb aixecament d'acta.

La darrera setmana s'han produït 43 inspeccions, amb un resultat de 28 actes aixecades, per part dels operatius coordinats per la Direcció General d'Emergències i Interior entre el 31 d'agost i el 6 de setembre.

Per illes, el balanç setmanal deixa 17 inspeccions a Mallorca amb un resultat de 6 actes aixecades (totes a Palma), 5 intervencions a Menorca, totes amb acta (Ferreries), 13 inspeccions a Eivissa, amb 12 actes aixecades (Eivissa, Sant Josep de sa Talaia i Santa Eulària des Riu) i 8 inspeccions a Formentera, de les quals se n'han derivat 5 actes.

La resolució dels expedients iniciats en aquestes actuacions es regula en el Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la Covid-19, en vigor des del divendres 10 de juliol i que preveu sancions d'entre 100€ i 3.000€ per a les infraccions lleus, d'entre 3.001€ i 60.000€ per a les greus, i d'entre 60.001€ i 600.000€ per a les considerades com a més greus. Es consideren infraccions lleus, però amb sancions fins als 100€, no usar mascareta quan sigui obligatori i fumar en espais d'ús públic.

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ja ha signat les primeres comunicacions d'inici de procediment sancionador als infractors, que ara tindran possibilitat de fer les al·legacions que considerin, en el marc del procés d’instrucció que haurà de determinar el grau de la infracció detectada, segons les circumstàncies concretes de cada cas.