torna

Detall de la notícia

Imatge 4340424

Els operatius anti-Covid coordinats per Emergències arriben als polígons industrials per controlar incompliments de la normativa

40 noves intervencions conjuntes i 25 actes aixecades durant la darrera setmana situen el balanç global en 495 inspeccions i 308 actes

Els equips d'intervenció conjunta formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) han dut a terme, des de la seva posada en funcionament el 10 de juliol, un total de 495 actuacions, de les quals 308 han acabat amb aixecament d'acta.

La darrera setmana ha estat la primera en què els operatius coordinats per la Direcció General d'Emergències i Interior han actuat a bars i establiments ubicats en polígons industrials. La intenció és millorar el grau de compliment de la normativa en aquest entorn caracteritzat pels berenars grupals en els quals no sempre es respecta la distància interpersonal.

En concret, sumant les intervencions en locals de polígons i les habituals en establiments d'oci, s'han fet 40 inspeccions i s'han aixecat 25 actes entre el 24 i el 30 d'agost. Per illes, el balanç setmanal deixa 30 inspeccions a Mallorca amb un resultat de 17 actes aixecades (Palma, Binissalem, Campos, Selva i Sineu), 5 intervencions a Menorca, totes amb acta (Migjorn Gran i Alaior), i 5 inspeccions a Eivissa, amb 3 actes aixecades (Sant Antoni de Portmany, Sant Joan de Labritja i Santa Eulària des Riu).

La resolució dels expedients iniciats en aquestes actuacions es regula en el Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la Covid-19, en vigor des del divendres 10 de juliol i que preveu sancions d'entre 100€ i 3.000€ per a les infraccions lleus, d'entre 3001€ i 60.000€ per a les greus, i d'entre 60.001€ i 600.000€ per a les considerades com a més greus. Es consideren infraccions lleus, però amb sancions fins als 100€, no usar mascareta quan sigui obligatori i fumar en espais d'ús públic.

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ja ha signat les primeres comunicacions d'inici de procediment sancionador als infractors, que ara tindran possibilitat de fer les al·legacions que considerin, en el marc del procés d’instrucció que haurà de determinar el grau de la infracció detectada, segons les circumstàncies concretes de cada cas.

En referència a les noves mesures de lluita contra la pandèmia aprovades per decret del Consell de Govern el passat divendres 28 d'agost, la consellera ha destacat la "necessitat d'un esforç compartit i solidari per aturar l'actual tendència de contagis". "Qualsevol gest petit al qual no donem importància ens posa en risc a nosaltres i als nostres esser estimats. Hem de complir amb les mesures de seguretat, sense excuses ni excepcions. Ens hi juguem massa", ha afegit.