torna

Detall de la notícia

Imatge 4337779

Les cotxeres i gasineres de la nova xarxa TIB suposen una inversió de 6,3 milions d'euros

La construcció de les cotxeres de la nova flota del TIB està marxa. Les infraestructures previstes en els contractes de les noves concessions de servei de transport públic avancen per acollir la nova flota d’autobusos que començarà a circular el pròxim hivern. La inversió en el conjunt d’aquestes infraestructures serà de 6,3 milions d’euros.

Les cotxeres corresponents a la concessió del servei de la zona de Llevant-Migjorn, gestionada per Sagalés – Caldentey, s’ubiquen a Felanitx i Artà. Les obres a Felanitx, concretament al Polígon Industrial de Son Colom, es van iniciar durant la primavera i inclouen la construcció d’una cotxera per a 38 autobusos i d'un edifici destinat a taller per al manteniment dels vehicles. El valor estimat del contracte d’obra és de 2.118.623 euros (iva exclòs).

Respecte de la cotxera d’Artà, es troba en període de licitació d’obres  i el passat dilluns 17 d’agost va ser el darrer per a la presentació de les ofertes. El pressupost del projecte és de 894.117,63 euros (iva exclòs).

Finalitzat el període de la concessió, la propietat de les cotxeres d'Artà i de Felanitx passarà a ser del Consorci de Transports de Mallorca.

Aquest mes d'agost (a partir de dia 20) s’inicia l’execució de les obres de les instal·lacions de Calvià. Aquesta infraestructura està prevista en el contracte de la nova concessió de la zona de Ponent, que gestionarà Moventis. La infraestructura, ubicada al Polígon Industrial Son Bugadelles inclou la construcció d’una cotxera amb capacitat per 42 vehicles i una estació de servei per subministrament de gas natural comprimit i gasoli, que estarà oberta al públic. També es construirà un edifici de serveis que acollirà una zona de recaptació i vestidors de personal. El pressupost d’obra i instal·lacions és de 672.121,86 euros (iva exclòs).

A la zona nord, concessió que gestionarà el Grupo Ruiz, ja estan en marxa les obres de les cotxeres d’Inca i Alcúdia. La primera s’ubica al polígon industrial d’Inca i comptarà, entre d’altres, amb capacitat per allotjar 15 autobusos, un taller i dos sortidors de càrrega ràpida de gas natural. El valor estimat del projecte és de 687.676,22 € euros (iva exclòs).

Per altra banda, la cotxera d’Alcúdia, que s’està edificant al polígon Ca na Lloreta, tendrà capacitat per allotjar 58 autobusos, un taller i dos sortidors de càrrega ràpida de gas natural comprimit. A més, disposarà d’un sistema de captació solar fotovoltaica i punts de càrrega pels busos 100 % elèctrics. El pressupost del projecte és de 914.474,16 euros (iva exclòs).

Totes aquestes cotxeres comptaran amb una gasinera per fer la càrrega de combustible dels nous busos de gas natural comprimit. Recordam que el TIB disposarà d’una flota totalment renovada i més sostenible. Dels 223 busos nous, 216 funcionaran amb combustibles alternatius al dièsel: 198 seran de gas natural comprimit, i 18 de propulsió elèctrica.