torna

Detall de la notícia

Imatge 4334574

Educació i Salut s'han tornat a reunir avui per fer un seguiment de l'evolució de la pandèmia i revisar les mesures a adoptar per a l'inici del curs 2020/21

\Des de l’inici de la pandèmia COVID-19 les dues Conselleries treballen conjuntament en els protocols i plans d’actuació per els centres educatius de les Balears

\Aquesta comissió de seguiment analitza la evolució de la pandèmia i revisa els possibles escenaris de cara al proper curs 2020/21

  

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha participat avui de la comissió de seguiment creada entre les conselleries d’Educació i Salut per tal d’analitzar l'evolució de la situació epidemiològica a les Balears provocada per la COVID-19.    

De la reunió també han participat, per part de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca: el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el secretari general, Tomeu Barceló, la cap del Servei de Planificació i Centres, Antònia Serra i, per part de la Conselleria de Salut i Consum: la directora general de Salut Pública i Participació, Mª Antònia Font, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT), Juli Fuster, acompanyats de tècnics de Salut.

A la reunió d’avui s’han tractat temes organitzatius com són l’actualització dels protocols d’actuació que s’han de seguir en els centres educatius davant les sospites d’un possible cas de COVID-19, les actuacions que es duran a terme cas que es confirmi un contagi, com ha de ser la comunicació amb Salut, què proves es faran i com ha d’actuar el centre, respecte a l’alumnat i el professorat, que ha estat en contacte amb el possible cas.  

Col·laboració estreta entre Educació i Salut per donar les màximes garanties

Educació treballa contínuament amb Salut Pública a partir de l'anàlisis de l'evolució de la situació epidemiològica,  per adaptar i actualitzar els protocols a seguir als centres educatius. 

Està previst que a principi de la setmana vinent es tancaran nous protocols d’actuació als centres. Cal dir que malgrat la intenció d’Educació és la de tenir un inici de curs amb la màxima normalitat possible, l’evolució de la pandèmia i les recomanacions de Salut marcaran l’escenari. Una de les opcions que en aquests moments es contempla és la d’iniciar el curs amb l'escenari B. Cal assenyalar que en els seus plans de contingència els centres educatius han previst tres escenaris (A, B i C) per al desenvolupament de les activitats lectives, en funció de l’evolució de la situació epidemiològica i de les resomanacions sanitàries.

 Cal destacar també que des de l’inici de la pandèmia s’ha intensificat l’estreta col·laboració entre les dues conselleries. Fruit d’aquesta col·laboració als darrers mesos s’han adoptat de forma conjunta mesures importants com els protocols d’actuació als centres educatius de les Balears per tal de fer front a la pandèmia amb les màxima seguretat possible.