torna

Detall de la notícia

Imatge 4319542

Reactivació econòmica: El vicepresident Yllanes es reuneix amb cooperatives del sector agroalimentari per impulsar la diversificació econòmica a les Balears

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Política Industrial, Antoni Morro, s'han reunit amb representants de la cooperativa Camp Mallorquí i de l'empresa catalana Unió Corporació Alimentària, per conèixer les seves iniciatives i estratègies empresarials dins el sector agrari a fi que aquestes serveixin per impulsar la diversificació econòmica i industrial a les Illes.

En representació de Camp Mallorquí hi han participat el seu president, Miquel Gual, el CEO de la cooperativa, Aldo Castelli. ambé hi han assistit la presidenta de Cooperatives Agroalimentaris Illes Balears, Jero Bonafé i el director general d'Unió Corporació Alimentària, Ferran Huguet.

A la reunió, ambdues cooperatives han destacat la importància de desenvolupar iniciatives que incloguin la innovació en els seus processos de producció així com la importància de potenciar la internacionalització dels productes locals.

El vicepresident Yllanes ha explicat que "el sector agrari és un dels sectors claus i estratègics per a la reactivació econòmica de les nostres illes, ja que és un element fonamental en el camí cap a un model econòmic més diversificat, sostenible i respectuós amb el nostre territori, paisatge i medi ambient."

Per la seva part, els representants del sector també han parlat de la necessitat d'impulsar nous productes locals que tinguin un valor afegit i diferenciat, i crear línies estratègiques que permetin fomentar la creació de llocs de feina i la diversificació industrial a les illes. En concret, entre altres actuacions, es planteja l'aprofitament de la polpa de la garrofa per a altres usos i aplicacions dins el sector alimentari, farmacèutic o vinícola. Cal recordar que les Illes Balears són la segona comunitat autònoma amb major producció de garrofa (29%), i juntament amb la Comunitat Valenciana (27%) i Catalunya (32%) aglutinen gairebé el 90% de la producció nacional.

Camp Mallorquí és una cooperativa de segon grau dedicada a la transformació i comercialització de l'ametlla i la garrova de Mallorca. Per la seva part, Unió Corporació Alimentaria, és un grup cooperatiu fundat a Reus (Tarragona) l'any 1943 que es dedica a la transformació i comercialització de productes agraris dels sectors de l'oli, vi, fruita i fruits secs, com ara l'avellana i l'ametlla. Unió compta amb més de 20.000 socis i integra a 90 cooperatives locals de les comarques de Tarragona. Un dels seus objectius és incloure la innovació en tots els processos i l'eficiència empresarial. Guanyadora l'any passat del premi pime de l'any a Tarragona, un altre aspecte clau de la seva activitat és la internacionalització dels seus productes. Actualment exporta més del 70% del seu volum de vendes.