torna

Detall de la notícia

Imatge 4308483

El Portal de Transparència creix en visites i usuaris durant l'estat d'alarma

Durant el segon trimestre de 2020, el Portal de Transparència del Govern de les Illes Balears ha registrat 23.529 visites a les seves pàgines d’informació, la qual cosa representa un creixement de l’1,33 % respecte del trimestre anterior. Aquesta tendència a l’alça contrasta amb la caiguda de la demanda d’informació de gairebé un 13 % en el conjunt d’espais de transparència que ofereixen informació en àmbits com la gestió, les retribucions, la normativa i l’estructura del Govern.

La raó de l’increment de les visites al Portal de Transparència s’explica per l’interès per les informacions relacionades amb la COVID-19 que ha anat difonent aquest espai des de l’inici de la crisi sanitària. Mentre les consultes més habituals sobre el funcionament i l’activitat administrativa del Govern han caigut, l’espai dedicat a «Transparència i Covid-19» ha concentrat el 15 % de les visites al Portal de Transparència durant els mesos d’abril, maig i juny, amb informacions sobre l’evolució diària de la pandèmia, ajudes i contractes amb tramitació d’emergència. La pàgina dedicada a les dades d’evolució diària de la pandèmia es troba, de fet, en la llista de les deu pàgines més visitades durant el segon trimestre.

Així ho recull el Butlletí estadístic número 7 de la Direcció General de Transparència i Bon Govern, adscrita a la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització.

Un 16 % més d’usuaris

També el nombre d’usuaris del Portal de Transparència ha crescut de manera significativa fins als 10.505 usuaris, un 16,21 % més que el trimestre anterior. Entre aquests usuaris predominen els que es connecten des d’un ordinador d’escriptori (73,91 %), mentre que els que ho fan des d’un mòbil són un 24 % i només un 2,1 % es connecten des de tauletes tàctils. Durant el confinament, ha crescut quatre punts el percentatge d’usuaris que hi accedeixen des d’ordinadors d’escriptori.

Tot i que Microsoft Windows continua en la primera posició dels sistemes operatius més emprats, crida l’atenció la forta pujada dels accessos des de Linux (d’un 1,96 % a un 20,58 %).

Aquestes són algunes de les dades que s’extreuen del setè butlletí estadístic del Portal de Transparència, que recull la informació del segon trimestre de l’any 2020, un trimestre marcat per la COVID-19, l’estat d’alarma i el confinament, que ha determinat canvis significatius en les dades d’accessos a les pàgines de transparència que té disponibles el Govern de les Illes Balears.

Podeu consultar íntegrament el Butlletí al següent enllaç: http://www.caib.es/sites/transparencia/ca/estadastiques/