torna

Detall de la notícia

Imatge 4308232

El Govern comença la construcció d'una nova promoció de 54 HPO a Inca

Armengol i Pons posen la primera pedra d’aquests nous pisos i ja hi ha un total de 272 habitatges públics en construcció a les Illes Balears

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i del batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha posat avui la primera pedra d’una nova promoció de 54 habitatges de protecció oficial (HPO) a Inca.

Aquesta nova promoció que comença al municipi se suma als 218 habitatges de protecció oficial que es troben en construcció en aquests moments i que fan un total de 272.

Armengol ha valorat l’impuls que s’està realitzant en matèria d’habitatge públic: “La política d’habitatge és clau, és una de les prioritats polítiques que té el Govern perquè tenim molt clares les necessitats reals de la ciutadania”. En aquesta línia, la presidenta ha destacat que tots els habitatges seran de lloguer social, per la qual cosa “les 54 famílies pagaran com a màxim el 30% dels seus ingressos, de manera que adequam les possibilitats de cada un per garantir tenir un habitatge en condicions”.

Per part seva, el conseller Pons ha destacat que el d’avui “no és un acte aïllat ni extraordinari, ja que és la onzena vegada que iniciam una promoció d’habitatge públic a les Illes Balears”. També ha assegurat que està previst que “aquest any poguem iniciar 10 promocions més”, de manera que s’hagin començat a  construir 622 habitatges durant el 2020.

En el conjunt de les Illes Balears hi ha en aquests moments 568 HPO ja acabats, en construcció o en tràmits.

  • 4 HPO per lliurar en breu (a Sant Lluís) i 5 a Palma, que s’han lliurat fa molt poc.
  • 272 HPO en construcció (218 més els 54 que s’han iniciat avui amb la primera pedra).
  • 341 en diferents fases (alguns a punt d’adjudicar obres, altres en licitació i altres en redacció de projecte, pendents de llicències, etc.) que es preveu començar aquest mateix 2020.
  • 138 ja en diferents fases de tramitació que començaran el 2021.

Detall de la promoció

La promoció de 54 HPO —de la qual avui s’ha posat la primera pedra— consta de 50 habitatges de 2 dormitoris, 4 habitatges de 3 dormitoris i 54 places d’aparcament. Es preveu un termini d’execució de les obres de 18 mesos i té un pressupost de 5,5 milions d’euros.

En aquesta promoció es dona molta importància a l’espai exterior: els habitatges gaudeixen d’un jardí privat a la planta baixa i terrasses en les plantes successives.

L’edifici es trobarà totalment integrat a l’entorn urbà i físic on s’ubica. S’organitza mitjançant un eix nord-sud que dona origen a la construcció de dos volums independents i un espai públic entre ambdós.