torna

Detall de la notícia

Imatge 4307758

La campanya d'inspeccions Covid-19 coordinada pel Govern suma aquest cap de setmana 91 intervencions i 44 actes per infraccions

Des de l’inici de les actuacions s’han produït un total de 204 intervencions i 114 expedients oberts per incompliment de la normativa

En el marc de les actuacions d’inspecció coordinades conjuntament des de la Direcció General d’Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els equips formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (cos nacional de Policia, Guàrdia Civil i policies locals) han duit a terme inspeccions aquest cap de setmana a 91 locals, zones d’oci nocturn i espais públics de les quatre illes.

D’aquestes intervencions, 37 s’han produït a Mallorca (al passeig Marítim de Palma, a s’Arenal, Bunyola, Andratx i Alcúdia); 8 a Menorca, (as Castell i Alaior); 39 a Eivissa (Sant Antoni de Portmany, Santa Eulàlia des Riu, Sant Josep de sa Talaia i Santa Gertrudis), i 7 a Formentera (Illetes, platja de Migjorn, es Pujols i Sant Ferran).

Com a resultat d’aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han estès 44 actes per incompliments relacionats amb excessos de capacitat, amb distàncies socials, incompliment d’horaris i ús de mascaretes entre el personal d’establiments de restauració, i per prescindir d’informació al públic i senyalització adequada.

Concretament, s’han estès 31 actes a Mallorca, 8 a Menorca i 5 a Formentera.

Són les dades del tercer cap de setmana d’actuacions d’aquests equips coordinats. Des de l’inici de la campanya d’inspeccions coordinades s’han produït un total de 204 intervencions arreu de les illes i s’han estès 114 actes d’infracció, que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en les actuacions.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha recordat que aquesta iniciativa per garantir el manteniment de la seguretat sanitària a les Illes Balears és possible gràcies a la coordinació de les diferents administracions competents: la Delegació del Govern de l’Estat, el Govern de les Illes Balears, els consells insulars i els ajuntaments.

La consellera ha tornat a demanar responsabilitat individual per evitar que les imprudències que pugui cometre una minoria perjudiquin el conjunt de la ciutadania.

El Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d’aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 € quan es produeixin infraccions molt greus.