torna

Detall de la notícia

Imatge 4303529

La campanya d'inspeccions COVID coordinada pel Govern se salda aquest cap de setmana amb 62 intervencions i 46 actes

Des de l'inici de la campanya d'inspeccions coordinades el passat cap de setmana, s'han produït un total de 113 intervencions i 70 aixecaments d'actes d'infracció a establiments d'oci i espais públics i privats

En el marc de les actuacions d'inspecció coordinades des de la Direcció General d'Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els equips formats per inspectors de la comunitat i de consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policía Nacional, Guardia Civil i policies locals) han dut a terme inspeccions aquest cap de setmana a 62 locals, zones d'oci nocturn i espais públics de les quatre illes.

D'aquestes intervencions, 41 s'han desenvolupat a Mallorca, especialment en establiments de Platja de Palma i el passeig marítim; 7 a Menorca, en locals de Maó i Ciutadella; 8 a Eivissa, a Sant Antoni de Portmany i Santa Eulàlia des Riu; i 6 a Formentera.

Com a resultat d'aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 46 actes per incompliments relacionats amb excessos d'aforament, amb distàncies socials, incompliment d'horaris i ús de mascaretes entre el personal d'establiments de restauració, i per prescindir d'informació al públic i senyalització adequada. Concretament s'han aixecat 30 actes a Mallorca, 7 a Menorca, 8 a Eivissa i 6 a Formentera.

Aquestes dades es sumen a les 51 inspeccions i 24 actes registrades durant el cap de setmana passat. Per tant s'han produït des de l'inici de la campanya d'inspeccions coordinades un total de 113 intervencions i 70 aixecaments d'actes d'infracció, que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en els operatius.

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha recordat que aquesta iniciativa per garantir el manteniment de la seguretat sanitària a les Illes és possible gràcies a la coordinació de les diferents administracions competents: Delegació del Govern de l'Estat, Govern de les Illes Balears, consells insulars i ajuntaments.

A més, la consellera ha tornat a demanar responsabilitat individual per evitar que les imprudències que puguin cometre uns pocs, acabin perjudicant al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, ha destacat que "malgrat el percentatge d'actes aixecades és elevat respecte del nombre d'inspeccions efectuades, els incompliments observats són majoritàriament lleus i la sensació general dels equips interventors és de tranquil·litat".

El Decret Llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d'aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.