torna

Detall de la notícia

Imatge 4299261

L'IBAVI cedeix a l'Ajuntament d'Eivissa tres habitatges per atendre situacions d'emergència social

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, han signat avui matí un conveni pel qual l’IBAVI cedeix a l’Ajuntament d’Eivissa per un màxim de 5 anys tres habitatges per atendre situacions d’emergència social.

Els habitatges es destinaran exclusivament a atendre a persones que necessitin un habitatge de forma immediata i de manera transitòria fins que s’hagi resolt la circumstància  concreta que ha provocat la situació d’emergència.

El conseller Pons ha destacat que aquest conveni és una nova línia de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa que se suma a les ja establertes i que han permès la rehabilitació de 12 habitatges de sa Penya o la construcció de 86 HPO actualment en marxa en tres solars cedits per l’Ajuntament.

Pons ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i el seu esforç en l’abordatge de la difícil situació d’accés a l’habitatge. “Fruit del compromís i de la feina conjunta avui tenim a Eivissa 98 habitatges en construcció i rehabilitació”, ha afirmat el conseller, tot afegint que és conscient que s’ha de seguir fent feina perquè no són suficients.

Respecte del conveni, l’Ajuntament pagarà un import de 350 euros mensuals per habitatge a l’IBAVI. També abonarà l’ajuntament les despeses comunitàries, els costos dels serveis i subministraments, impostos, taxes o contribucions.

El preu pactat es revisarà anualment i es crearà una comissió de seguiment entre l’ IBAVI i l’Ajuntament d’Eivissa.

Després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament, en la que han participat també la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa; la regidora de Benestar Social, Carmen Bonet, i la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester,  s’ha realitzat una visita a les obres de les noves HPO que actualment s’estan construint a Eivissa: les 67 que s’aixequen als dos solars de Platja den Bossa (carrer Pere Matutes i carrer Maria Teresa León) i les 19 del carrer Xarch.