torna

Detall de la notícia

Imatge 4299226

SFM inicia el trasllat dels trens dièsel venuts a Kenya Railways

Entre ahir 15 de juliol i principis de la setmana que ve es completarà el trasllat de la primera part de les unitats: un total de 5 unitats de tren dobles, que seran transportades en vaixell fins a Barcelona i d’allà al port de Mombasa. Les operacions s’han iniciat avui als tallers d’SFM a Son Rullan, on s’han començat a carregar les unitats de tren. Aquest primer lot dels trens té un valor de 4,8 milions d’euros. La resta d’unitats es traslladaran a finals d’any.

L’acord de venda es va rubricar el passat 20 d’abril de 2020 en un acte en el que participaren el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons -acompanyat del  director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i del gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Mateu Capellà- i l'ambaixador Kenya a Espanya, Richard Opembe; el president de Kenya Railways, Pastor Awitta i el director general de la companyia ferroviària estatal de Kenya, Philip Mainga.

El procés de negociació es va iniciar al desembre de 2018. La venda de les 11 unitats a Kenya Railways es va tancar per 9,6 milions d'euros, que inclouen el preu de les unitats, les peces de recanvi, el perfilat de les rodes i la formació del personal de Kenya Railways per part del personal intern de SFM.

L'operació de venda d'aquests trens dièsel no és la primera que duu a terme SFM, ja que al maig de 2017 es van vendre dues unitats dobles a l'empresa regional de ferrocarrils de la PACA (Provence-Alps-*Côte d'Atzur) Chemins de Fer de Provence, a França. Aquesta operació es va tancar per un import de més d'un milió d'euros i era la segona part de la qual es va dur a terme al febrer de 2015, amb la venda de 6 unitats dobles (per 3,1 milions d'euros) a l'esmentada empresa.