torna

Detall de la notícia

Imatge 4294424

El cos de Bombers de Palma s'integrarà a la xarxa autonòmica de comunicacions d'emergències TetraIB

Un conveni entre l’Ajuntament de Palma i l’IBETEC permetrà millorar la comunicació i la coordinació entre els serveis d’emergència municipals i la resta d’organismes adherits a la xarxa

 

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha presidit avui la signatura del conveni d'adhesió de l’Ajuntament de Palma a la xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències TetraIB del Govern de les Illes Balears.

José Hila, batle de Palma, i Bartomeu Tugores, gerent de l’IBETEC (Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears) han signat aquest acord mitjançant el qual els serveis d’emergència i seguretat del municipi podran integrar les seves comunicacions en la xarxa i interoperar amb la resta d'organismes públics de les nostres illes que ja són subscriptors del servei.

“Es facilita així la coordinació dels serveis públics d’emergències, d'una manera més eficaç i eficient en la presa de decisions i en les intervencions, ja que, la xarxa TetraIB, permet la intercomunicació directa entre els distints cossos de seguretat, l’intercanvi d’informació a temps real i incorpora funcionalitats molt útils en situacions d’emergència com la geolocalització”, ha destacat la consellera Isabel Castro.

El batle, per la seva part, ha posat en valor "la col·laboració entre institucions". "Ens sumam a una nova xarxa de comunicacions que ens permetrà donar una millor resposta emprant les noves tecnologies", segons Hila.

Aquesta xarxa dona servei a usuaris com el personal operatiu del Servei d’Emergències de les Illes Balears (SEIB112), el Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU061), l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), policies locals, Consell de Mallorca i agrupacions de voluntaris de protecció civil, entre d’altres.

Amb la signatura d’aquest conveni s’espera que el cos de Bombers de Palma pugui estar integrat a la xarxa abans de final d’any.

La vigència del conveni és de quatre anys, però pot prorrogar-se de manera automàtica si així ho determinen ambdues administracions. A més, també es crearà una comissió de seguiment per a la resolució de problemes i assegurar la correcta aplicació del conveni.

TetraIB és una xarxa digital de comunicacions mòbils segures per al personal de les administracions públiques amb competències de seguretat i emergències de les Illes Balears.

El desplegament del servei es fa a través d’una xarxa de transport per radioenllaços que permet la interconnexió de les diverses estacions base (transmissores/receptores) i que garanteix el manteniment de la cobertura i de les comunicacions operatives les 24 hores del dia.

La tecnologia digital assegura una total confidencialitat de les comunicacions tant cap a l’exterior com entre els grups de treball i entre els usuaris de la xarxa de forma individual

El manteniment dels serveis i de les infraestructures de telecomunicacions que donen suport a la xarxa el du a terme l’IBETEC.