torna

Detall de la notícia

Imatge 4292043

Afers Socials i Esports i la UIB signen un conveni de col·laboració per renovar les aliances en matèria d'innovació i recerca de la cooperació al desenvolupament

La subvenció de la conselleria és de 205.000 euros per desenvolupar tres línies d’actuació que s’han hagut d’adequar a la nova situació provocada per la COVID-19

La Consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per renovar les aliances en matèria d’innovació i recerca de la cooperació al desenvolupament. La UIB rebrà una subvenció de 205.000 euros per executar els programes de tres línies d’actuacions que s’han adequat a la nova normalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Els objectius d’aquest conveni de col·laboració són:

• Promoure una formació basada en valors com la solidaritat, la tolerància, la convivència, la llibertat i la justícia, afavorint actituds solidàries i hàbits de consum, comerç i producció justs i sostenibles.

• Formar futurs professionals i personal tècnic conscienciat de les necessitats i els problemes dels països empobrits, participant en experiències que proporcionin nous aprenentatges i noves habilitats tant humanes com professionals.

• Potenciar l’anàlisi crítica sobre les necessitats i desigualtats existents en el món actual i valorar la importància d’elaborar projectes i intervencions interdisciplinaris.

• Fomentar el diàleg intercultural apropant els diferents valors i les formes de vida de cada cultura.

El total de pressupost, 205.000 euros, es distribueix en tres accions específiques d’aquest conveni. Concretament, es destinen 100.000 euros als programes de recerca en cooperació al desenvolupament, cooperació tècnica i d’intercanvi i transferència de coneixements; 75.000 als programes de mobilitat internacional i de formació en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i 30.000 euros a programa de formació i sensibilització en cooperació al desenvolupament.

La Conselleria i la Universitat tenen la voluntat de contribuir a la tasca que les Illes fan per superar la pobresa al món, i específicament en la generació de les condicions d’una cooperació de qualitat i eficaç, amb la garantia d’actualització del coneixement científic que la institució universitària pot oferir.