torna

Detall de la notícia

El director general de Relacions Exteriors participa virtualment a la sessió plenària del Comitè Europeu de les Regions

El director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Antoni Vicens i Vicens, com a membre del Comitè Europeu de les Regions, participa de manera virtual a la primera sessió plenària híbrida després de l’aixecament de les restriccions degudes a la pandèmia de la COVID-19.

Durant la sessió plenària s’han votat diferents dictàmens i han tingut lloc una sèrie de debats sobre temes d’actualitat amb la participació de diferents comissaris de la Comissió Europea. En primer lloc, s’ha celebrat un debat sobre la gestió de la crisi de la COVID-19 i el Pla de recuperació amb la intervenció de Janez Lenarčič, comissari de Gestió de Crisi. Seguidament, ha tingut lloc el debat dedicat al futur del Marc Financer Plurianual amb vistes a la recuperació de la crisi de la COVID-19 amb Johannes Hahn, comissari de Pressupost i Administració. Finalment, s’ha debatut sobre els aspectes econòmics de la recuperació de la COVID-19 amb Thierry Breton, comissari de Mercat Interior.

Per a la propera sessió plenària del mes d’octubre està prevista l’aprovació final del dictamen d’iniciativa pròpia presentat pel Govern de les Illes Balears sota el títol “Cap a un ús sostenible dels recursos naturals en el marc insular mediterrani”, que reclama una atenció específica de la Unió Europea per a les illes mediterrànies i que va ser aprovat per unanimitat a la Comissió De Recursos Naturals (NAT) del Comitè de les Regions el passat mes de juny.

El Comitè Europeu de les Regions és la institució que dóna veu als ens locals i regionals en el procés d’elaboració de les polítiques i la legislació de la UE.