torna

Detall de la notícia

Imatge 4279546

La conselleria d'Afers Socials i Esports garanteix a l'ABE les subvencions pels desplaçaments interilles i a la Península per a la temporada 2020-2021

L'Assamblea Balear de l'Esport (ABE) s'ha reunit per a escoltar les inquietuds i per a analitzar les conseqüències de la situació

L'Assamblea Balear de l'Esport (ABE) s'ha reunit avui per primera vegada, presencialment i telemàticament, després de l´estat d'alarma. La Consellera d´Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha garantit al món de l´esport que per la temporada 2020-202 estan garantidas les subvencions pels desplaçaments interilles i a la Península.

Santiago ha assenyalat que "tot i que durant aquesta pandèmia la relació entre la Direcció General d'Esports i la xarxa d'esport a través de la Federació ha estat intensa, hem volgut convocar aquesta Assemblea de l'Esport per fer una anàlisi del que ha suposat la Covid a l'esport i, entre tots, fer estratègies per garantir que tota l'estructura de l'esport balear no quedi afectada per la Covid-19. Des del Govern de les Illes Balears farem tots els esforços econòmics i administratius possibles perquè aquesta estructura no quedi afectada per mor del coronavirus".

El d'aquest dimecres ha estat un ple extraordinari, presencial i telemàtic, que ha concentrat una àmplia participació del sector esportiu de les Illes Balears. Fins al Velòdrom Illes Balears s'han desplaçat representants de federacions, clubs i els agents que formen la família de l'esport balear.

La conselleria d'Afers Socials i Esports garanteix a l'ABE les subvencions de desplaçaments interilles i a la Península per a la temporada 2020-2021 i es reduirà a 15 dies el termini de sol·licitud telemàtica de les subvencions interilles.

Ha estat la primera reunió física dels agents esportius després dels mesos de confinament, període en el qual el contacte entre federacions i consells ha estat constant, sobretot en matèria de transició cap a la desescalada.

En acabar la reunió, que s'ha prolongat durant dues hores, el Govern ha informat als membres de l'ABE sobre la possibilitat de suspendre la Gala dels Premis Esports IB per la paralització de les competicions. El lliurament del Cornelius Atticus, que va ser posposat, se celebrarà durant el mes d'octubre.