torna

Detall de la notícia

Imatge 4271435

Afers Socials i Esports contracta 26 professionals per ajudar a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital a uns 3.500 perceptors de la Renda Social Garantida i la Renda Mínima d'Inserció

L'objectiu és que tots els possibles beneficiaris tenguin enregistrada la petició abans d'1 de setembre per poder rebre l'IMV

 

La conselleria d'Afers Socials i Esports ha contractat 26 auxiliars administratius per ajudar a sol·licitar el nou Ingrés Mínim Vital (IMV) a tots aquells perceptors de la Renda Social Garantida (RESOGA) i la Renda Mínima d'Inserció (RMI) que podrien tenir accés a la prestació estatal; es calcula que són 3.490 persones. Des d'aquest dilluns es posa en marxa tota aquesta maquinària perquè abans del 31 d'agost tots els possibles beneficiaris de l'IMV de les Illes Balears tenguin enregistrades les sol·licituds estatals i puguin cobrar la nova prestació, com marca el real decret llei aprovat pel Consell de Ministres i ratificat pel Congrés dels Diputats.

El procediment serà el següent: un equip format per 4 persones cridarà a cada un dels perceptors per citar-los als 8 punts d'atenció que s'han habilitat arreu de les Illes Balears. Allà, la resta dels 22 professionals, ajudaran als possibles perceptors a emplenar les sol·licituds a la Seguretat Social, l'únic òrgan competent que pot atorgar o denegar l'IMV.

Els càlculs de la direcció general d'Afers Socials són que 2.377 famílies que varen rebre la RESOGA el mes de maig i 1.113 perceptors de la RMI han de fer la sol·licitud de l'IMV. En total, 3.490 enregistraments.

La conselleria d'Afers Socials i Esports, conscient de la importància i la complexitat de fer aquesta sol·licitud per part dels receptors de la RESOGA i la RMI, ha establert torns de matí i horabaixa entre l'equip de suport professional. Pensa que és la millor manera d'arribar a un major nombre de persones i amb el menor temps possible. Tenir la petició formal feta abans del 31 d'agost suposa, com estableix el decret llei, que tots els que tendran aprovada la nova prestació cobraran l'IMV de manera retroactiva a l'1 de juny.

Inicialment, per agilitzar la tramitació, Afers Socials i Esports s'havia plantejat crear una passarel·la telemàtica per transferir de manera automàtica els perceptors de les prestacions autonòmiques a l'Estatal però ha constatat que era impossible per les incompatibilitats del sistema. 

S'ha de recordar que el decret llei aprovat pel Consell de Govern, que reordena totes les prestacions de les Illes Balears dins el nou escenari de l'IMV, estableix que el 31 d'agost tots els perceptors de la RESOGA hauran d'haver sol·licitat la prestació estatal i que només en cas que el Ministeri li denegui l'Ingrés podrà mantenir o accedir a la Renda balear.

A més, aquest decret de les Illes Balears també estableix que la RMI que gestionen els consells insulars desapareixerà a finals d'any, ja que, amb l'adaptació de la RESOGA a la nova realitat de les prestacions, els perceptors de la RMI insular ja queden coberts per la prestació estatal o l'autonòmica.