torna

Detall de la notícia

Imatge 4268851

La conselleria d'Afers Socials i Esports inverteix 8,4 milions d'euros a l'any per complementar les pensions no contributives (PNC)

El Govern consolida aquest complement que reben més de 6 mil pensionistes elevant-ho a llei

La conselleria d'Afers Socials i Esports inverteix 8,4 milions d'euros a l'any per complementar les pensions no contributives (PNC), el que equival a uns 700.000 euros mensuals. El Govern ha consolidat aquest complement que reben 6.664 pensionistes elevant aquesta ajuda a rang de llei. Per a la consellera Fina Santiago ''és una demostració més que aquest Govern aposta per protegir les rendes de les persones i, sobretot, protegir els més vulnerables''.

Santiago ha explicat que ''des de l'any 2000 les Illes Balears complementen les PNC de diferents formes: primer, vàrem començar amb la targeta bàsica i,després, quan es va publicar la llei de la Renda Social Garantida (RESOGA), la vàrem complementar directament amb una ajuda econòmica. Jo crec que avui hem avançat una mica més perquè hem consolidat com a rang de llei aquest complement de les pensions no contributives, les més baixes que cobren els residents de la nostra Comunitat Autònoma''. El 12 de juny, el Consell de Govern va donar més garanties econòmiques a les famílies sense recursos amb un decret llei que regula totes les prestacions socials de caràcter econòmic que es poden percebre a la comunitat autònoma. Aquesta regulació fa possible que tots aquells amb vulnerabilitat econòmica sobrevinguda que no puguin accedir al nou Ingrés Mínim Vital (IMV) rebin la Renda Social Garantida (RESOGA) i, a la vegada, garanteix aquest complement a les PNC.

Aquest decret crea el complement de renda social de les Illes Balears per adequar les pensions no contributives al nivell de vida de les Illes Balears. Aquest complement es dedicarà prioritàriament als perfils de població que requereixen major protecció social. El complement a les pensions no contributives es manté amb el màxim legal possible que permet la legislació estatal: un 24,91% sobre la pensió, que equival a un complement màxim de 115 euros mensuals i que es tradueix en 700.000 euros al mes per a les arques autonòmiques.