torna

Detall de la notícia

Imatge 4268040

Augmenten en més de 750 els inscrits en matrícula lliure, a les proves de les Escoles Oficials d'Idiomes de les Balears

\En total s’han inscrit a les proves en matrícula lliure, un total de 3.141 persones

\Augmenten les matrícules a la majoria de les llengües malgrat la pujada més important es dona en Català amb més de 500 nous inscrits

\Pugen també els inscrits a les proves d’Anglès, Alemany, Francès i Espanyol   

\Degut l’estat d’alarma provocat per la COVID-19 aquesta convocatòria ha sofert canvis al seu calendari  i es celebra els propers mesos de setembre i octubre

 

La darrera convocatòria de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca a les proves de llengües estrangeres en matrícula lliure de les Escoles Oficials d’Idiomes que es celebren el propers mesos de setembre i octubre,  han experimentat un augment important respecte a la matrícula del curs passat.

En total s’han inscrit 3.141 persones que en front als 2.384 del curs passat suposa un increment de 757 inscrits. L’augment s’ha experimentat en gairebé totes les llengües malgrat en la que ha pujat més el número d’inscrits és la de les proves als distints nivells de llengua catalana, que passen dels 739 del curs passat als 1.292, el que suposa una pujada de 553 alumnes. 

La pujada també s’ha registrat en llengua Anglesa amb 1.424 apuntats i un augment en 166 matrícules. Le segueix la llengua Alemanya amb 159 inscrits i una pujada en 26 alumnes, així com llengua Espanyola amb un increment de 19 matrícules a les proves i Francès amb 10 sol·licituds més que el curs passat.

Tan sols baixen mínimament els inscrits a les proves d’Àrab (-4), Italià (-8) i Rus (-7).

La pujada és generalitzada a excepció de Formentera

Per illes, a Mallorca s’han inscrit a les proves 2.384 alumnes, a Menorca 370, a Eivissa 379 i a Formentera, 8. El número d’aspirants ha pujat a totes les illes a excepció de l’illa de Formentera, que ha baixat en 4 el número d’inscrits. L’increment més important el registra Mallorca amb 592 nous inscrits.  

Cal destacar que l’estat d’alarma provocat per la COVID-19 ha retardat la celebració d’aquestes proves que en aquesta convocatòria a la seva modalitat ordinària, es celebraran el proper mes de setembre i a l’extraordinària, al mes d’octubre.

Es troba tota la informació a la plana web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria.