vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 4265985

Agricultura vol sumar esforços amb els consells insulars per incrementar el consum i la producció alimentària local

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació s’ha reunit aquest matí amb els responsables de promoció econòmica dels consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, per posar en marxa una estratègia conjunta i sumar així esforços per tal d’incrementar, per una banda, la producció i consum locals d’aquests productes; i per altra banda, l’exportació en l’àmbit nacional i internacional dels productes alimentaris de totes les illes de les Balears.

Pel que fa a aquest segon objectiu, la consellera del ram, Mae de la Concha, ha assegurat en acabar la reunió que «és un gran repte que volem assumir, en coordinació amb els consells i el sector, per fer molt més rendible la feina al nostre camp i la nostra mar, i per diversificar més la nostra economia». Quant a la feina conjunta amb les institucions insulars per millorar el consum i producció locals, De la Concha ha valorat positivament que «tots remem en la mateixa direcció: millorar la vida dels nostres productors i productores locals».

A la reunió, mantinguda per videoconferència, cada un dels consells ha exposat les seves mesures i estratègies per donar sortida al producte local davant les conseqüències per l’estat d’alarma a causa de la COVID-19 i el tancament de la restauració i l’hostaleria en els darrers mesos, i també d’iniciatives per promocionar els seus productes. Per la seva banda, la conselleria ha explicat els seus objectius quant a promoció a mitjà termini, i com s’està avançant en l’execució del programa de compra pública d’aliments i en el pla de xoc per al sector primari.

La conselleria ha estat representada a la reunió per la consellera De la Concha, la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero; i el cap de gabinet de la conselleria, Fernando Fernández. Per part dels consells insulars hi han assistit: el conseller Jaume Alzamora i el director insular Joan Font, per part del de Mallorca; la directora insular Pilar Pons, del de Menorca; Josep Lluís Joan, per part del d’Eivissa; i Sergio Jiménez, del de Formentera.