torna

Detall de la notícia

La Fundació Bit exonera del lloguer a 79 empreses ubicades al ParcBit de Mallorca i el CentreBit de Menorca

Aquesta mesura, aplicada durant els més de 3 mesos d'estat d'alarma, ha suposat un estalvi de més de 180.000 €


La Fundació Bit, adscrita a la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, ha exonerat del pagament de les rendes de lloguer durant tot el període de l'estat d'alarma a un total de 79 empreses ubicades en locals propietat de la Fundació situats en el ParcBit de Mallorca i el CentreBit de Menorca.

Si tal com està previst, l'estat d'alarma s'aixeca el proper dia 21 de juny, hauran estat més de 3 mesos d'estalvi (mig mes de març, els mesos complets de abril i maig, i 3 setmanes del mes de juny), la qual cosa suposa un estalvi de 181.183,84 €.

Per illes, el ParcBit de Mallorca ha estat el centre on la mesura ha tingut un major impacte per la major concentració d'empreses arrendatàries: 62 empreses que s'han estalviat 161.812,09 €. Mentre que, a l'illa de Menorca, 17 empreses ubicades en el CentreBit s'han estalviat en total 19.371,75 €.

La iniciativa de la Fundació Bit es va prendre com a mesura extraordinària per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 en el teixit empresarial de les Illes i amb la intenció de protegir les empreses d'un sector estratègic com és el tecnològic.

Tant la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, com el gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina, han coincidit a destacar "l'esforç que moltes d'aquestes empreses estan fent per mantenir els llocs de feina en aquest context de tantes dificultats" i el "suport decidit que se'ls hi ha volgut brindar des del Govern de les Illes Balears per fer front a aquesta situació extraordinària".