torna

Detall de la notícia

Imatge 4262193

Agricultura dona suport a AGAMA en el procés de certificació en benestar animal de les granges que la proveeixen

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació dona suport a AGAMA i les explotacions ramaderes que la proveeixen de llet en el procés de certificació en benestar animal. Es tracta de les granges de Can Dalmau, Son Bernat, Son Garau/Can Peixet, Son Carbó, Ses Veles i Son Suau. Un cop acabat el procés, es convertirien en les primeres granges de llet que compten amb aquest certificat a Mallorca. Aquest distintiu suposa ampliar els canals de comercialització d’aquesta llet produïda a l’illa i també implica millorar la qualitat del producte.

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha participat en la presentació dels requisits que han de complir aquestes explotacions per obtenir aquesta certificació. Per part d’AGAMA, hi ha estat present el director de negoci lacti de l’empresa, José Joaquín Vila, i els responsables de les granges.

De la Concha ha destacat que «es tracta d’un certificat molt important per a millorar la capacitat de comercialització d’aquest producte local tan important a les Illes, i per tant, és un impuls per al sector».

La certificació en benestar animal serà homologada per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria (IRTA) i NEIKER, i basada en els protocols WELFARE Quality, referent europeu en aquesta matèria. AGAMA podrà incorporar el cost d’aquesta certificació en el pla de xoc de la conselleria pel sector lacti. Aquesta certificació es basa en els principis de bona alimentació, bon allotjament, bona salut i un comportament apropiat per a les necessitats de l’espècie bovina.

Des del principi de la crisi de la COVID-19, la conselleria ha treballat de manera conjunta amb AGAMA. D'una banda, a través del programa de compra pública, s’ha adquirit llet de les granges d'AGAMA amb destinació a entitats socials de Mallorca; també, en el marc del pla de xoc pel sector lacti, s'ha coordinat el transport de més de 500.000 litres de llet de les granges cap a la península. Finalment, en el marc del programa escolar del curs 2020-2021, la llet de les granges d'Agama podrà arribar als escolars.