torna

Detall de la notícia

Imatge 4220157

La conselleria d'Afers Socials i Esports modifica diverses convocatòries d'ajuts als desplaçaments dels esportistes illencs per adequar-les a la realitat provocada per la COVID-19

La conselleria d’Afers Socials i Esports ha emès una sèrie de resolucions per adequar les convocatòries d’ajuts als desplaçaments dels esportistes illencs a la realitat provocada per la crisi sanitària de la COVID-19. L’objectiu és poder compensar a tots aquells que han fet la despesa econòmica per anar a una prova esportiva fora de la seva illa però no han pogut competir.

Concretament, es  modifica la convocatòria d’ajuts per a desplaçaments de les seleccions autonòmiques de les Illes Balears per la seva participació en els Campionats d'Espanya en Edat Escolar convocats pel Consell Superior d’Esports per a l’any 2020; la d’ajuts per donar suport als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin a competicions de categoria nacional (Temporada esportiva 2019/2020) i els que reben els esportistes i clubs esportius de les Illes Balears per facilitar-los els desplaçaments a la Península, les illes Canàries, Ceuta i Melilla per assistir a les competicions oficials dels diferents calendaris oficials.

En el text de les resolucions s’especifica què han de fer per justificar els desplaçaments que durant aquest període d’alarma no s’han pogut realitzar. Per regla general, s’ha de remetre a la direcció general d’Esports una còpia de la factura emesa per l’empresa amb tots els detalls de les persones que feien els desplaçaments, així com la demostració que s’ha efectuat el pagament.

En el cas dels clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin a competicions de categoria nacional (Temporada esportiva 2019/2020), es modifiquen les dates per presentar les sol·licituds amb l’objectiu d’adaptar-se a la situació actual. Fins ara establia:

Termini per presentar les sol·licituds

- Fase ordinària de la lliga o competició esportiva, despeses federatives i despeses d’entrenaments oficials d’atletisme, bàsquet LEB argent, gimnàstica i tir amb arc: el darrer dia per presentar les sol·licituds és dia 29 de maig de 2020 (inclòs)

- Fase de Play Off per la classificació final (guanyador), Play Off d’ascens i copes del Rei o la Reina: el darrer dia per presentar les sol·licituds és dia 18 de juny de 2020 (inclòs).

Ara es modifica de la següent manera:

- Fase ordinària de la lliga o competició esportiva, despeses federatives i despeses d’entrenaments oficials d’atletisme, bàsquet LEB argent, gimnàstica i tir amb arc: el darrer dia per presentar les sol·licituds és dia 15 de juliol de 2020 (inclòs).

- Fase de Play Off per la classificació final (guanyador), Play Off d’ascens i copes del Rei o la Reina: el darrer dia per presentar les sol·licituds és dia 15 de juliol de 2020. (inclòs).

Despeses ordinàries de les federacions

Paral·lelament, també es modifica la convocatòria d’ajuts per a despeses derivades de l’activitat ordinària de les federacions esportives de les Illes Balears per enguany per compensar les despeses sobrevingudes per la COVID-19.

Concretament, s’afegeix un nou tipus de despesa específica que diu: Despeses de material higiènic per protegir la salut i la seguretat dels esportistes, tècnics, àrbitres i/o jutges i contenir la progressió de la malaltia. Despeses relatives a l’adquisició sabó de mans o solució hidroalcohòlica, mascaretes i guants.