torna

Detall de la notícia

Imatge 4217697

La Renda Social Garantida dona cobertura a 15.000 famílies i beneficia a més de 30.000 persones

La Renda Social Garantida dona cobertura en aquests moments a 15.098 famílies i beneficia a més de 30.000 persones. La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha fet públiques aquestes dades actualitzades, a quest dijous horabaixa, durant la seva compareixença a la comissió de Serveis Socials del Parlament.

La consellera ha exposat totes les mesures especial s que s’han adoptat a Afers Socials i Esports durant l’Estat d’Alarma. Per això, ha exposat els detalls de la Renda Social Garantida extraordinària que arriba a totes aquelles persones majors de 18 anys que han vist desaparèixer els seus ingressos per la crisi sanitària de la COVID-19.

Amb la incorporació al sistema de cobertura especial de 6.500 famílies arran de la situació sobrevinguda, la nòmina del mes de maig de la Renda Social Garantida  és d’un total de 5.577.000 euros. La part ordinària és d´1.968.000 euros i l’extraordinària de 3.609.000 (2.299.000 euros que reben els que la sol·licitaren a través dels treballadors socials i 1.310.000 a través de les entitats Creu Roja, Cáritas, Metges del Món i Casal Petit). 

Santiago ha reflexionat davant els diputats: “Aquestes dades ens han de fer pensar amb la vulnerabilitat del nostre model econòmic, de com 6.500 famílies s’han quedat sense cap ingrés”. “Gràcies a la Renda Social Garantida extraordinària han pogut cobrir les seves necessitats bàsiques. És un instrument per reduir l’impacte econòmic”, ha sentenciat.

La consellera ha volgut agrair la tasca feta pels funcionaris i entitats que han gestionat amb un temps rècord més de 6.500 sol·licituds. “Han fet una feina excepcional”, ha assegurat.

La consellera a més d’actualitzar les dades de totes les mesures presses que ha anat explicant al Parlament degudament, ha exposat els canvis que s’han introduït en la cartera bàsica de serveis socials a la fase I del desconfinament.