torna

Detall de la notícia

Imatge 4210113

COVID-19: Can Sales ofereix un servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys

La Biblioteca Pública de Palma Can Sales obre demà dimarts 12 de maig les seves portes al públic amb un nou servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys. Quatre voluntaris de Protecció Civil amb la coordinació del tècnic director d'Emergències, Martín Mancha, repartiran llibres i material audiovisual al col·lectiu de risc de majors de seixanta anys en un radi de dos quilòmetres de la biblioteca. El repartiment s'efectuarà els dimarts i dijous, i els interessats podran sol·licitar els títols a través del correu electrònic bpcansalas@bibliotecapalma.com o telefonant al 971176030. 

La conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i la d'Administracions Públiques han treballat conjuntament per a posar en marxa aquest programa que compleix amb els protocols sanitaris i de seguretat contemplats a la Fase 1 del desconfinament de la Covid-19. En aquest sentit, Can Sales ha habilitat una sala buida per a posar en quarantena els llibres rebuts durant catorze dies.

A més, els majors de seixanta anys comptaran amb un horari presencial exclusiu de dilluns a divendres de 10 a 11 hores. Pel públic general, Can Sales ha incorporat un servei de recomanacions literàries per telèfon els dilluns, dimarts i dijous de 18 a 19 hores a través del telèfon 689139324.

L'obertura de Can Sales al públic, amb horari de 9 a 18 hores, s'ha preparat amb mesures individualitzades per a cada secció de la biblioteca. En aquest sentit, s'han instal·lat mampares de protecció en els espais de contacte entre treballadors i usuaris.

Per altra banda, els usuaris rebran -amb limitacions d'aforament- els serveis de préstec i devolució, lectura en sala, així com el d'informació especialitzada. Les obres seran sol·licitades pels usuaris i proporcionades pel personal, mentre que els fons de lliure accés romandran tancats al públic.
Per motius de seguretat no es podran utilitzar els ordinadors i mitjans a disposició del públic, així com els catàlegs en línia o en paper. Tampoc serà possible dur a terme activitats culturals o de préstec interbibliotecari.

Quant a les mesures d'higiene, els usuaris trobaran dispensadors de gel hidroalcohòlic i es recomana l'ús de mascaretes, així com conservar la distància interpersonal, assenyalada a les instal·lacions.