torna

Detall de la notícia

Imatge 4209936

Històric: L'Escola Institut Pintor Joan Miró i l'IES Son Pacs són guardonats als Premis Baldiri Reixac

Dos centres educatius de les Illes Balears, l’Escola Institut Pintor Joan Miró i l’IES Son Pacs, han estat guardonats a la 42a edició dels Premis Baldiri Reixac que organitza la Fundació Carulla. Dividits en quatre categories (Premi Baldiri Escola, Premi Baldiri Connexions, Premi Baldiri Experiències i Premi Baldiri Alumnes), aquests guardons reconeixen, impulsen i fan possibles els projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació del segle XXI. En aquest sentit, pretenen involucrar el màxim d’agents de la comunitat educativa convidant-los a treballar de forma conjunta des de les arts i la cultura per construir una escola oberta, inclusiva i innovadora.  

Premi Baldiri Escola per a l’Escola Institut Pintor Joan Miró

En reconeixement dels esforços de la comunitat per construir un projecte educatiu transformador, l’Escola Institut Pintor Joan Miró (Palma) ha estat guardonat amb el Premi Baldiri Escola. Aquesta categoria reconeix els projectes educatius singulars que aporten solucions i respostes als reptes ac­tuals i que, alhora, situen la cultura, la llengua i la creativitat com a eixos vertebradors. Dotat amb 3.000 euros, l’Escola Institut Pintor Joan Miró també rebrà una placa de reconeixement per poder-la penjar al centre. A més, l’obtenció d’aquest premi possibilitarà que dos dels seus docents puguin participar a la “Formació en pedagogies artístiques 2020”.      

Premi Baldiri Experiències per a l’IES Son Pacs

En canvi, l’IES Son Pacs (Palma) ha rebut el Premi Baldiri Experiències (categoria ESO i cicles formatius de grau mitjà) pel curtmetratge Un regal espAcial, una proposta que en paraules de la Fundació Carulla “ha sabut situar la cultura i les arts al centre del projecte educatiu”. Aquesta categoria reconeix les millors experiències d’aprenentatge col·lectives dins i fora de l’aula, especialment si són úniques, in­novadores i han donat resposta a un repte edu­catiu a través de llenguatges artístics i creatius. El premi consistirà en un val valorat en 500 euros destinats a material escolar i llibres per al centre educatiu. Cal remarcar que aquest curtmetratge ja va guanyar el premi a la millor producció d’un centre educatiu al XII Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) que va tenir lloc el mes de juny del 2019.

 

Ateses les circumstàncies actuals, des de la Fundació Carulla estan treballant en l’organització d’un acte virtual de lliurament dels Premis Baldiri Reixac per al dia 7 de juny al Teatre Lliure de Barcelona.